Осетинський пиріг з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Осетинський пиріг з м'ясом ще називають Фидджин. Традиційне осетинське блюдо виходить дуже смачним і ситним, якщо правильно дотримати пропорції і приготувати пиріг з любов'ю.
Отже, будемо вчитися робити осетинський пиріг з м'ясом. За традицією на свята робиться непарну кількість пирогів. Я розписала вам інгредієнти для трьох пирогів.
Спочатку приготуємо еластичне дріжджове тісто. Підігрійте молоко, розчиніть в ньому дріжджі, сіль і цукор. Перешкодьте добре, до повного розчинення цукру. Потім додайте просіяне борошно. Обов'язково просійте борошно, інакше тісто хорошим не вийде. Якщо тісто не вийшло еластичним відразу, не додавайте борошна. Додасте її при обробленні.
Потім покладіть замішане тісто в миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце мінімум на дві години. Періодично мисліть тісто.
Коли тісто майже настоялося, починаємо готувати м'ясну начинку.
Почистіть ріпчасту цибулю, дрібно наріжте. У глибоку сковороду налийте олію. Розімніть фарш і додайте до цибулі. Перемішайте. Влийте три-чотири столові ложки м'ясного бульйону. Дрібно порубати червоний чилі перець і видавіть часник, все додайте до м'яса і цибулі. Перешкодьте і тушкуйте до повної готовності м'яса.
Готове тісто розділити на три частини. Розкачайте кожну частину в круглий пласт. В середину покладіть начинку, візуально поділену на три порції (на кожен пиріг). Акуратно підніміть краю і надайте пласту вид коржі. Добре зліпите все краю і знову примніть в середині. У вас вийде осетинський пиріг з м'ясом, правда, ще сирий. Щоб його випікати, виконайте в середині невеликий отвір і випікайте в розігрітій духовці при температурі 220 градусів 25-30 хвилин. За десять хвилин до готовності дістаньте пиріг і влийте в отвір одну столову ложку м'ясного бульйону. А коли осетинський пиріг з м'ясом приготується, змастіть його вершковим маслом. І так все три пирога.
Смачного.
- Молоко - 400 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 30 грам
- Цукор - 50 грам
- Рослинна олія - 50 грам
- Фарш - 1 кілограм (баранячий або яловичий.)
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Червоний Чилі перець - 1 штука
- М'ясний бульйон - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - За смаком
- Борошно - 550-600 грам
Спочатку приготуємо еластичне дріжджове тісто. Підігрійте молоко, розчиніть в ньому дріжджі, сіль і цукор. Перешкодьте добре, до повного розчинення цукру. Потім додайте просіяне борошно. Обов'язково просійте борошно, інакше тісто хорошим не вийде. Якщо тісто не вийшло еластичним відразу, не додавайте борошна. Додасте її при обробленні.
Потім покладіть замішане тісто в миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце мінімум на дві години. Періодично мисліть тісто.
Коли тісто майже настоялося, починаємо готувати м'ясну начинку.
Почистіть ріпчасту цибулю, дрібно наріжте. У глибоку сковороду налийте олію. Розімніть фарш і додайте до цибулі. Перемішайте. Влийте три-чотири столові ложки м'ясного бульйону. Дрібно порубати червоний чилі перець і видавіть часник, все додайте до м'яса і цибулі. Перешкодьте і тушкуйте до повної готовності м'яса.
Готове тісто розділити на три частини. Розкачайте кожну частину в круглий пласт. В середину покладіть начинку, візуально поділену на три порції (на кожен пиріг). Акуратно підніміть краю і надайте пласту вид коржі. Добре зліпите все краю і знову примніть в середині. У вас вийде осетинський пиріг з м'ясом, правда, ще сирий. Щоб його випікати, виконайте в середині невеликий отвір і випікайте в розігрітій духовці при температурі 220 градусів 25-30 хвилин. За десять хвилин до готовності дістаньте пиріг і влийте в отвір одну столову ложку м'ясного бульйону. А коли осетинський пиріг з м'ясом приготується, змастіть його вершковим маслом. І так все три пирога.
Смачного.