Осетинські коржі з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування цих смачних осетинських пирогів-коржів величезна кількість, у кожної господині він свій. Я пропоную відмінний рецепт, зі своїм секретом. Спробуйте, вам обов'язково сподобається!
Рецепт приготування осетинських коржів досить простий, впорається навіть починаюча господиня, треба тільки слідувати покроковим рекомендаціям до рецептом.
- Кефір - 100 грам
- Молоко - 50 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі - 12 Ст. Ложок (свіжі, пресовані)
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Борошно - 275 грам
- Сіль - 0, 25 грами
- Вершкове масло - 50 грам
- Зелень - 30 грам (будь-яка)
- Картопля - 3 штуки
- Сир - 70-80 грам
Підготуйте інгредієнти.
У миску для замішування тіста додайте сметану, сіль, цукор, дріжджі.
Влейте молоко.
Влийте кефір.
Змішайте до однорідного стану.
Просійте борошно.
Замісити тісто і вимісити руками 5-7 хвилин. Закрийте плівкою і залиште на расстойку на 30-40 хвилин.
Відваріть картоплю.
Натріть сир на тертці.
Розімніть відварну картоплю, додайте сир.
Додайте шматочок вершкового масла і добре розмішайте.
Через 40 хвилин тісто готове до роботи.
Розділіть тісто на дві рівні частини.
Подкатайте тісто в кулю.
Розкачайте тісто в корж, в центр викладіть картопляну начинку.
Кінці тесту зберіть до центру.
Розкачайте в коржик. Випікайте в духовці розігрітій до 200 градусів протягом 10-15 хвилин.
Спечену корж щедро змастіть вершковим маслом.
У другу половину начинки додайте дрібно порізану зелень петрушки і кропу.
Сформуйте коржик.
Випікайте корж за тією ж технологією. Готову корж покладіть на першу і змастіть вершковим маслом.
Коржі готові. Подавайте до столу!