Рецепт Коржі з картоплею фото

Коржі з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Проголодались, але не знаю, , що приготувати? А ви спробуйте коржі. Дозвольте вам показати, як приготувати коржі з картоплею. Процес не займе багато часу, а смак вас приємно здивує.

Опис приготування:

Насправді такі коржі бувають не тільки татарськими. Практично в кожній кухні світу є рецепт коржів з овочевою начинкою. Щоб приготувати коржі з картоплею робимо просте тісто на сметані, або на кефірі. Сметана може бути середньої жирності, але і домашню теж можете взяти. Не забудьте гарненько посолити картоплю під час варіння.

  • Сметана або кефір - 500 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно - 1 кілограм
  • Картопля - 700-1000 кілограм
  • Молоко - За смаком
коржі з картоплею - фото крок 1
Спочатку замісіть тісто: змішайте сметану з яйцями, приправити сіллю, додайте соду. Поступово додавайте просіяне борошно. Кількість борошна приблизне, я завжди роблю на око. Тісто має вийде еластичним і м'яким, як на чебуреки.
Готовому тесту дайте отдохнуть, тим часом почистіть картоплю і відваріть її до готовності.
Потім розділіть відпочиле тісто на частини (приблизно 16-18 кульок виходить) розміром з тенісний м'ячик. Розкачайте кульки тонко по діаметру вашої сковороди.
коржі з картоплею - фото крок 2
Розігрійте сковороду і налийте чайну ложку рослинної олії. Обсмажуйте корж з двох сторін.
коржі з картоплею - фото крок 3
Тісто може пузиритися, але це не страшно. Обсмажуйте до рум'яного кольору.
коржі з картоплею - фото крок 4
Відварну картоплю розімніть в пюре з молоком і маслом вершковим (додавайте їх до смаку). Дайте коржикам злегка охолонути. Змастіть пюре одну половину коржі і закрийте її другою половиною.
коржі з картоплею - фото крок 5
Розріжте корж навпіл. Ось така вона в підсумку в розрізі.
коржі з картоплею - фото крок 6
Готові коржі з картоплею можете подавати з різними соусами, просто зі сметаною, або топленим маслом. Смачного!

Схожі рецепти