Коржі з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Проголодались, але не знаю, , що приготувати? А ви спробуйте коржі. Дозвольте вам показати, як приготувати коржі з картоплею. Процес не займе багато часу, а смак вас приємно здивує.
Насправді такі коржі бувають не тільки татарськими. Практично в кожній кухні світу є рецепт коржів з овочевою начинкою. Щоб приготувати коржі з картоплею робимо просте тісто на сметані, або на кефірі. Сметана може бути середньої жирності, але і домашню теж можете взяти. Не забудьте гарненько посолити картоплю під час варіння.
- Сметана або кефір - 500 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 1 кілограм
- Картопля - 700-1000 кілограм
- Молоко - За смаком
Спочатку замісіть тісто: змішайте сметану з яйцями, приправити сіллю, додайте соду. Поступово додавайте просіяне борошно. Кількість борошна приблизне, я завжди роблю на око. Тісто має вийде еластичним і м'яким, як на чебуреки.
Готовому тесту дайте отдохнуть, тим часом почистіть картоплю і відваріть її до готовності.
Потім розділіть відпочиле тісто на частини (приблизно 16-18 кульок виходить) розміром з тенісний м'ячик. Розкачайте кульки тонко по діаметру вашої сковороди.
Готовому тесту дайте отдохнуть, тим часом почистіть картоплю і відваріть її до готовності.
Потім розділіть відпочиле тісто на частини (приблизно 16-18 кульок виходить) розміром з тенісний м'ячик. Розкачайте кульки тонко по діаметру вашої сковороди.
Розігрійте сковороду і налийте чайну ложку рослинної олії. Обсмажуйте корж з двох сторін.
Тісто може пузиритися, але це не страшно. Обсмажуйте до рум'яного кольору.
Відварну картоплю розімніть в пюре з молоком і маслом вершковим (додавайте їх до смаку). Дайте коржикам злегка охолонути. Змастіть пюре одну половину коржі і закрийте її другою половиною.
Розріжте корж навпіл. Ось така вона в підсумку в розрізі.
Готові коржі з картоплею можете подавати з різними соусами, просто зі сметаною, або топленим маслом. Смачного!