Коржі з картоплею і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Приголомшливі дріжджові коржі з картоплею і сиром хочу вам показати. Вони неймовірно смачні і нескладні у приготуванні. Насичена начинка, м'яке тісто - ідеальне поєднання. Рекомендую!
Картопля в даному випадку використовується в невеликій кількості, щоб скріпити добре начинку. А ось що стосується сиру, то тут краще взяти побільше. Я раджу поєднувати твердий і м'який, тоді начинка буде багата смаками і з м'якою текстурою. Крім того, завжди можна урізноманітнити начинку зеленню або спеціями, наприклад.
- Картопля - 2-3 штук
- Сир твердий - 150 грам
- Фета - 100 грам (або будь-який інший м'який сир)
- Борошно - 250 грам
- Вода - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам(+ для змазування)
- Цукор - 1 щіпка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 6 грам
1. Насамперед вимийте картоплю і поставте варитися прямо в шкірці.
2. Для приготування тіста з'єднайте теплу воду, вершкове масло, сіль і цукор, борошно і дріжджі. Замісити м'яке тісто (якщо є техніка під рукою, можна довірити цей процес їй) і залиште підходити в теплому місці.
3. Готову картоплю остудіть і очистіть.
4. На великій тертці або середньої натріть твердий сир.
5. Також натріть картоплю.
6. Додайте м'який сир. Ідеально, на мій погляд, підійде фета або бринза.
7. Тісто розділи 5-6 рівних частин.
8. Розкачайте максимально тонко.
9. Сирно-картопляну начинку ретельно вимішайте, розділи 5-6 частин. Кожну скачайте в щільну кульку і викладіть в центр пласта тіста.
10. Зберіть краю і защіпніте.
11. Акуратно розкачайте, щоб вийшла коржик.
12. Викладіть на суху сковороду і смажте на середньому вогні з двох сторін до рум'яної.
13. Готові коржі змастіть розтопленим вершковим маслом.
14. І подавайте до столу з соусом, овочами або до перших страв. Смачного!