Рецепт Опеньки смажені зі сметаною фото

Опеньки смажені зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Опеньки
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 30 хв.

Кожен з нас їв смажені гриби, але смажені опеньки - це не просто гриби! А якщо до них додати сметану і зелень, то зі звичайного страви вийде таке, яке точно порадує ваші смакові рецептори!

Опис приготування:

Опеньки смажені зі сметаною - моє найулюбленіше осіннє блюдо, а якщо до них подати ще й відварну картоплю, то від такого вечері буде неможливо відірватися. Тільки заради цього блюда можна їхати в ліс і збирати опеньки. Ну або їхати на ринок і купувати їх там у тих, хто вже зібрав. Якщо гриби свіжі, хороші - то страва буде фантастично смачним. Спробуйте!

Як приготувати опеньки смажені зі сметаною?

Опеньки промити і дати воді стекти.

Великі гриби порізати, дрібні можна смажити цілком на розігрітому вершковому маслі 20 хвилин.

Додати сіль і перець за смаком, сметану і обсмажувати ще хвилин 10.

От і все, тепер ви знаєте простий рецепт опеньків смажених зі сметаною!

Перед подачею на стіл не забудьте наші грибочки посипати дрібно нарізаною зеленню!


  • Oпята свежие- 1 кілограм
  • Mасло вершкове- 100 грам
  • Cmetana - 1 Склянка
  • Кріп - 5-6 штук
  • Перець - 1 За смаком
  • Сіль - 1 За смаком
Опеньки смажені зі сметаною - моє найулюбленіше осіннє блюдо, а якщо до них подати ще й відварну картоплю, то від такого вечері буде неможливо відірватися. Тільки заради цього блюда можна їхати в ліс і збирати опеньки. Ну або їхати на ринок і купувати їх там у тих, хто вже зібрав. Якщо гриби свіжі, хороші - то страва буде фантастично смачним. Спробуйте!

Як приготувати опеньки смажені зі сметаною?

Опеньки промити і дати воді стекти.

Великі гриби порізати, дрібні можна смажити цілком на розігрітому вершковому маслі 20 хвилин.

Додати сіль і перець за смаком, сметану і обсмажувати ще хвилин 10.

От і все, тепер ви знаєте простий рецепт опеньків смажених зі сметаною!

Перед подачею на стіл не забудьте наші грибочки посипати дрібно нарізаною зеленню!

Схожі рецепти