Оладки з кабачків з зеленню і часником
(покроковий рецепт з фото)
У літній сезон обов'язково приготуйте кабачкові оладки, додаючи в тісто свіжу зелень і часник для більш яскравого смаку. Блюдо готується дуже швидко, отримати ситним, ароматним, з рум'яною скоринкою.
Рум'яну закуску, яку ви можете взяти з собою на пікнік або в поїздку, дуже легко приготувати зі звичайних кабачків. Її смак не набридає, блюдо можна готувати хоч кожен день при наявності таких овочів на вашій кухні. Головне - не подавати оладки на сніданок, так як часниковий аромат зберігається тривалий час.
- Кабачок - 2 штуки (молодий)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 70 грам
- Часник - 3 зубчики
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Вода - 80 мілілітрів
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Підготуйте інгредієнти.
Промийте молоденькі кабачки в воді, зріжте з овочів хвостики і натріть на тертці з дрібними або великими вічками в глибоку ємність. Посоліть і перемішайте. Залиште натерту масу на 5 хвилин, а потім відіжміть від виділеного соку.
Влийте холодну воду, вбийте курячі яйця, поперчіть. Очистіть зубчики часнику, промийте разом із зеленню петрушки. Спресуйте зубчики в ємність, а зелень петрушки подрібніть і також додайте в ємність. Все ретельно перемішайте.
Просійте пшеничну муку і акуратно вмішати її в масу. Залиште кабачкової тісто на 10-15 хвилин в спокої для активації клейковини.
Прогрійте сковороду на середньому нагріві, влийте частина рослинного масла і викладіть столовою ложкою в масло тісто.
Прожарте їх близько 1 хвилини з одного боку, потім переверніть і підсмажте таку ж кількість часу з іншого. Викладіть готову страву на тарілку.
Подавайте кабачкові оладки з часником і зеленню теплими або холодними зі сметаною або майонезом.