Рецепт Оладки з кабачків з зеленню і часником фото

Оладки з кабачків з зеленню і часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Зелень, Часник, Кабачок
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Оладки

У літній сезон обов'язково приготуйте кабачкові оладки, додаючи в тісто свіжу зелень і часник для більш яскравого смаку. Блюдо готується дуже швидко, отримати ситним, ароматним, з рум'яною скоринкою.

Рум'яну закуску, яку ви можете взяти з собою на пікнік або в поїздку, дуже легко приготувати зі звичайних кабачків. Її смак не набридає, блюдо можна готувати хоч кожен день при наявності таких овочів на вашій кухні. Головне - не подавати оладки на сніданок, так як часниковий аромат зберігається тривалий час.

  • Кабачок - 2 штуки (молодий)
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 70 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Петрушка - 0, 5 пучка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Вода - 80 мілілітрів
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
оладки з кабачків з зеленню і часником - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
оладки з кабачків з зеленню і часником - фото крок 2
Промийте молоденькі кабачки в воді, зріжте з овочів хвостики і натріть на тертці з дрібними або великими вічками в глибоку ємність. Посоліть і перемішайте. Залиште натерту масу на 5 хвилин, а потім відіжміть від виділеного соку.
оладки з кабачків з зеленню і часником - фото крок 3
Влийте холодну воду, вбийте курячі яйця, поперчіть. Очистіть зубчики часнику, промийте разом із зеленню петрушки. Спресуйте зубчики в ємність, а зелень петрушки подрібніть і також додайте в ємність. Все ретельно перемішайте.
оладки з кабачків з зеленню і часником - фото крок 4
Просійте пшеничну муку і акуратно вмішати її в масу. Залиште кабачкової тісто на 10-15 хвилин в спокої для активації клейковини.
оладки з кабачків з зеленню і часником - фото крок 5
Прогрійте сковороду на середньому нагріві, влийте частина рослинного масла і викладіть столовою ложкою в масло тісто.
оладки з кабачків з зеленню і часником - фото крок 6
Прожарте їх близько 1 хвилини з одного боку, потім переверніть і підсмажте таку ж кількість часу з іншого. Викладіть готову страву на тарілку.
оладки з кабачків з зеленню і часником - фото крок 7
Подавайте кабачкові оладки з часником і зеленню теплими або холодними зі сметаною або майонезом.

Схожі рецепти