Оладки з кабачків і капусти
(покроковий рецепт з фото)
Овочеві оладки з найпростіших і доступних інгредієнтів. В результаті виходить смачний і швидкий вечеря. Оладки можна подавати як самостійне блюдо або доповнити гарніром.
Якщо використовуєте молодий кабачок шкурку не знімайте. Якщо кабачок зрілий, його потрібно почистити і видалити насіння. У оладки можна додавати будь-яку муку, наприклад, житнє, білу пшеничну, кукурудзяну, вівсяну або цельнозерновую, як в моєму варіанті.
- Кабачок - 200 грам
- Капуста - 150 грам
- Яйце - 1 штука (велике)
- Борошно цільнозернове - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 2-3 Ст. Ложок
Підготуємо інгредієнти.
Кабачок трьом на крупній тертці і висипаємо в миску. Зайвий сік зливаємо.
Додаємо дрібно нашатковану капусту.
Далі, вбиваємо яйце і насипаємо трохи солі.
Додаємо цельнозерновую борошно і мелений перець. Все добре перемішуємо.
Смажимо оладки на соняшниковій олії з двох боків до легкої рум'яної скоринки.
Оладки з кабачків і капусти подаємо гарячими, разом зі свіжими овочами та зеленню. По бажанню, приправляем сметаною і часником. Смачного!