Окрошка на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт призначений для тих, хто лінується возитися з домашнім квасом. Приготувати окрошку на заквасці з мінеральної води і кефіру - дуже просто. Отже, готуємо найбажаніше блюдо в літню спеку.
Для початку приготуємо закваску з сильно газованої мінеральної води і кефіру. Ці інгредієнти треба змішати в співвідношенні 1:1. Додайте туди сік одного лимона, Сметана і сіль. Потім заквасці треба дати настоятися - півгодинки хоча б.
Далі все просто. Як приготувати окрошку на заквасці:
1. Картопля зваріть в мундирі. Нехай охолоне. Почистіть і наріжте невеликими кубиками.
2. Зваріть яйця круто, остудіть, потім дрібно порубати.
3. Промийте редис і огірки. З огірків зніміть шкірку. Наріжте редиску з огірками тонкою соломкою.
4. Промийте кріп і цибулю. Дрібно порубати.
5. Якщо у вас покупна відварна телятина - поріжте її дрібно. Сиру треба зварити в підсоленій воді.
6. Зелену цибулю промийте, просушіть. Дрібно наріжте і ретельно розітріть з сіллю.
7. Всі інгредієнти змішайте, посоліть і додайте трішки цукру. Залийте закваскою і знову перемішайте. Сметану можна додати порційно в тарілки або відразу в нашу окрошку.
Смачного!
До речі, така окрошка може зберігатися в холодильнику до наступного дня і завтра буде ще смачніше.
- Картопля - 2-3 штук
- Яйця курячі - 3 штуки
- Огірки - 2 штуки
- Редис - 5-7 штук
- Зелена цибуля (пучок) - 1 штука
- Петрушка - - За смаком
- Відварна телятина - 300 грам
- Сіль - - За смаком
- Цукор - - За смаком
- Мінеральна вода газована - 0, 7 L
- Кефір - 0, 7 L
- Лимон - 1 штука (будемо використовувати сік.)
- Крем - 1-2 Ст. Ложок
Далі все просто. Як приготувати окрошку на заквасці:
1. Картопля зваріть в мундирі. Нехай охолоне. Почистіть і наріжте невеликими кубиками.
2. Зваріть яйця круто, остудіть, потім дрібно порубати.
3. Промийте редис і огірки. З огірків зніміть шкірку. Наріжте редиску з огірками тонкою соломкою.
4. Промийте кріп і цибулю. Дрібно порубати.
5. Якщо у вас покупна відварна телятина - поріжте її дрібно. Сиру треба зварити в підсоленій воді.
6. Зелену цибулю промийте, просушіть. Дрібно наріжте і ретельно розітріть з сіллю.
7. Всі інгредієнти змішайте, посоліть і додайте трішки цукру. Залийте закваскою і знову перемішайте. Сметану можна додати порційно в тарілки або відразу в нашу окрошку.
Смачного!
До речі, така окрошка може зберігатися в холодильнику до наступного дня і завтра буде ще смачніше.