Рецепт Окрошка на заквасці фото

Окрошка на заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Пісні страви
На обід
Супи , Холодні супи , Окрошка
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Цей рецепт призначений для тих, хто лінується возитися з домашнім квасом. Приготувати окрошку на заквасці з мінеральної води і кефіру - дуже просто. Отже, готуємо найбажаніше блюдо в літню спеку.

Опис приготування:

Для початку приготуємо закваску з сильно газованої мінеральної води і кефіру. Ці інгредієнти треба змішати в співвідношенні 1:1. Додайте туди сік одного лимона, Сметана і сіль. Потім заквасці треба дати настоятися - півгодинки хоча б.

Далі все просто. Як приготувати окрошку на заквасці:

1. Картопля зваріть в мундирі. Нехай охолоне. Почистіть і наріжте невеликими кубиками.

2. Зваріть яйця круто, остудіть, потім дрібно порубати.

3. Промийте редис і огірки. З огірків зніміть шкірку. Наріжте редиску з огірками тонкою соломкою.

4. Промийте кріп і цибулю. Дрібно порубати.

5. Якщо у вас покупна відварна телятина - поріжте її дрібно. Сиру треба зварити в підсоленій воді.

6. Зелену цибулю промийте, просушіть. Дрібно наріжте і ретельно розітріть з сіллю.

7. Всі інгредієнти змішайте, посоліть і додайте трішки цукру. Залийте закваскою і знову перемішайте. Сметану можна додати порційно в тарілки або відразу в нашу окрошку.

Смачного!

До речі, така окрошка може зберігатися в холодильнику до наступного дня і завтра буде ще смачніше.

  • Картопля - 2-3 штук
  • Яйця курячі - 3 штуки
  • Огірки - 2 штуки
  • Редис - 5-7 штук
  • Зелена цибуля (пучок) - 1 штука
  • Петрушка - - За смаком
  • Відварна телятина - 300 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Цукор - - За смаком
  • Мінеральна вода газована - 0, 7 L
  • Кефір - 0, 7 L
  • Лимон - 1 штука (будемо використовувати сік.)
  • Крем - 1-2 Ст. Ложок
Для початку приготуємо закваску з сильно газованої мінеральної води і кефіру. Ці інгредієнти треба змішати в співвідношенні 1:1. Додайте туди сік одного лимона, Сметана і сіль. Потім заквасці треба дати настоятися - півгодинки хоча б.

Далі все просто. Як приготувати окрошку на заквасці:

1. Картопля зваріть в мундирі. Нехай охолоне. Почистіть і наріжте невеликими кубиками.

2. Зваріть яйця круто, остудіть, потім дрібно порубати.

3. Промийте редис і огірки. З огірків зніміть шкірку. Наріжте редиску з огірками тонкою соломкою.

4. Промийте кріп і цибулю. Дрібно порубати.

5. Якщо у вас покупна відварна телятина - поріжте її дрібно. Сиру треба зварити в підсоленій воді.

6. Зелену цибулю промийте, просушіть. Дрібно наріжте і ретельно розітріть з сіллю.

7. Всі інгредієнти змішайте, посоліть і додайте трішки цукру. Залийте закваскою і знову перемішайте. Сметану можна додати порційно в тарілки або відразу в нашу окрошку.

Смачного!

До речі, така окрошка може зберігатися в холодильнику до наступного дня і завтра буде ще смачніше.

Схожі рецепти