Окрошка на кефірі з ковбасою
(покроковий рецепт з фото)
Окрошка на кефірі з ковбасою - хіт спекотного літа! Ситне і освіжаюче блюдо готується дуже просто і швидко. Заздалегідь раджу відварити картоплю і яйця і покласти в холодильник. Так буде ще швидше.
Як приготувати окрошку на кефірі з ковбасою?
1. Картоплю промийте та відваріть в мундирах до готовності. Якщо хочете, щоб справа йшла швидше, почистіть картоплю і наріжте кубиками перед варінням.
2. Яйця відварити круто. Готові яйця і картопля треба остудити і нарізати невеликими кубиками.
3. Цибуля зелена і кріп промийте і подрібніть. Викладіть у велику миску або каструлю.
4. Огірки помийте, чистий (свої можна не чистити), наріжте і додайте до подрібненої зелені.
5. Посоліть і розітріть зелень і огірки з сіллю ложкою. Це треба для того, щоб зелень "осіла" і не плавала на поверхні окрошки.
6. Ковбасу наріжте кубиками.
7. Додайте в каструлю нарізані ковбасу, картоплю, яйця, сметану. Все перемішайте.
8. Залийте охолодженим кефіром і подавайте.
Окрошка на кефірі з ковбасою готова!
Смачного!
- Кефір - 2 L (знежирений)
- Крем - 100 грам
- Варена ковбаса - 150 грам
- Цибуля зелена і кріп, пучок - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Огірки - 3 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Картопля - 5 штук (можна не додавати)
1. Картоплю промийте та відваріть в мундирах до готовності. Якщо хочете, щоб справа йшла швидше, почистіть картоплю і наріжте кубиками перед варінням.
2. Яйця відварити круто. Готові яйця і картопля треба остудити і нарізати невеликими кубиками.
3. Цибуля зелена і кріп промийте і подрібніть. Викладіть у велику миску або каструлю.
4. Огірки помийте, чистий (свої можна не чистити), наріжте і додайте до подрібненої зелені.
5. Посоліть і розітріть зелень і огірки з сіллю ложкою. Це треба для того, щоб зелень "осіла" і не плавала на поверхні окрошки.
6. Ковбасу наріжте кубиками.
7. Додайте в каструлю нарізані ковбасу, картоплю, яйця, сметану. Все перемішайте.
8. Залийте охолодженим кефіром і подавайте.
Окрошка на кефірі з ковбасою готова!
Смачного!