Новорічний салат-коктейль
(покроковий рецепт з фото)
Новорічний салат-коктейль - відмінний варіант для романтичної вечері удвох. У новорічну ніч такий салат теж стане відмінним доповненням до святкового столу, якщо ви збираєтеся компанією.
У новорічну ніч завжди хочеться романтики і чогось смачненького. Новорічний салат-коктейль - відмінний варіант, як поєднати всю красу життя. Морепродукти завжди вважалися королівськими продуктами, а страви з них дуже смачні та поживні. Цей салат готується в келихах або склянках, прикрашається червоною ікрою і лаймом.
- Крабове м'ясо - 150 грам
- Креветки - 10-15 штук
- Кальмар - 1 штук
- Курине яйце - 1 штук
- Огірок - 1 штук
- Червона ікра - 3 чайних ложки
- Крем - 2 чайних ложки
- Вапно - 1 штук
1. Легкий, але дуже ситний салат до новорічного столу з морепродуктів стане ідеальним рішенням. Новорічний салат-коктейль готується швидко, оскільки морепродукти варяться не більше 10 хвилин. Відразу відваріть кальмар (не забудьте, що після закипання його потрібно варити 2-3 хвилини), після чого відваріть креветки в підсоленій воді.
2. Очистіть остиглі креветки, паралельно відваріть яйця (в залежності від кількості інгредієнтів).
3. Щоб салат не стек, очистіть серцевину у огірка, після чого промокніть паперовою серветкою.
4. Тепер огірок можна нарізати половинками. Кальмар і яйця наріжте соломкою середнього розміру, а креветки залиште цілими (якщо ви використовуєте звичайні, НЕ королівські).
5. Візьміть склянки або келихи (за вашим бажанням), їх ми будемо наповнювати салатом.
6. Тепер викладаємо салат шарами: відразу - кальмар, потім - нарізаний білок (жовток залиште для прикраси), після - крабове м'ясо (його потрібно просто порвати) і креветки, а вже після додайте огірок.
7. Цей салат заправляється сметаною. Додайте рівну кількість по порціях.
8. Посипте тертим жовтком і прикрасьте червоною ікрою. Салат не підсолюйте, оскільки ікра "зробить свою справу" .
9. От і все, наш новорічний салат-коктейль готовий!