Найсмачніший минтай в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Минтай, незважаючи на свою дешевизну, хороша промислова риба. Його варять, готують на пару, смажать. Але найвдаліший рецепт, на мій погляд, запекти цю рибу в духовці з овочами.
Минтай, приготований в духовці з овочами, виходить ніжним, соковитим, ароматним і смачним. Майонез можна замінити сметаною. Набір овочів беріть за бажанням і наявності в холодильнику. Така риба до всіх своїх достоїнств ще й дієтична, оскільки запікається, а не смажиться.
- Минтай - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Квасоля зелена - 100 грам
- Капуста брюссельська - 100 грам
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Майонез - 30 мілілітрів
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Минтай попатраєте, добре помийте зовні і всередині. Видаліть чорну плівку в черевці.
Наріжте рибу на шматочки.
Моркву і цибулю очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в сковороду.
Налийте соняшникову рафіновану олію і тушкуйте моркву з цибулею на невеликому вогні майже до готовності. Періодично перемішуйте.
Викладіть моркву і цибулю в вогнетривку форму.
Додайте зелену квасолю і брюссельську капусту. Посоліть і поперчіть овочі за смаком, перемішайте.
На овочі викладіть минтая, який теж трохи посоліть.
Змастіть минтай майонезом.
Після накрийте фольгою і відправте в духовку.
Запікайте минтая з овочами в духовці, заздалегідь розігрітій до 180-185 градусів, 15 хвилин з фольгою. Після фольгу зніміть і запікайте рибу ще 10 хвилин.
Минтай з овочами в духовці готовий.