Nagut
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Смачне і соковите блюдо з Нагут, яке сподобається і дорослим і дітям. Особливо смачний відвареної Нагут з м'ясом або куркою, з ковбасними виробами. Nagut - назва нуту, поширене в народі.
Опис приготування:
Ситне блюдо з нуту і курки готується за 1 час, за уязика замочування бобових заздалегідь. Можна відварити нут за день або використовувати той, що залишився з вечері, поєднуючи його з соусом з курки. У будь-якому випадку ви отримаєте смачну і поживну страву для всієї родини.
- Наут - 200 грам
- Курячі крильця - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелена цибуля - 2-3 штук
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Вода - 1 літр(800 мл. - для нагута, 200 мл. - для крилець)
- Лаврове листя - 3 штуки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Нут заздалегідь замочіть в теплій воді на 2-4 годину, а ще краще - залиште на ніч. Вранці злийте воду. Чи не замочені бобові варяться близько 2-2, 5 годин, замочені - 1 час.
Промийте замочений нут у воді, всипте в казан або в ківш з антипригарним дном, додайте лаврове листя, сіль і мелений чорний перець. За бажанням можна викласти пару гілочок чебрецю: свіжого або сушеного. Влийте 800 мл. Теплої води і відваріть бобові протягом 1 години на середньому нагріві, знімаючи піну, що утворюється. Якщо знадобиться, влийте ще рідини.
В цей час промийте курячі крила або інші частини курки, викладіть їх в каструлю або в ківш, сотейник. Очистіть ріпчасту і зелену цибулю, наріжте їх і додайте в ємність разом з рослинним маслом. Обсмажте крила в маслі приблизно 3-4 хвилини.
Після чого влийте 200 мл. Теплої води, приправити сіллю, поперчіть і тушкуйте близько 15-20 хвилин на середньому нагріві, злегка прикривши ємність кришкою.
Через 1 годину нут буде практично готовий, він не розвариться, але всередині буде м'яким і ніжним. Злийте воду, в якій він варився.
Викладіть на відвареної нут курячі крильця і влийте соус, що залишився від них. Тушкуйте блюдо близько 10 хвилин, щоб бобові увібрали в себе ароматний наваристий соус.
Викладіть Нагут (гайка) на тарілки і подавайте його з курячими крильцями, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!