Mutaki
(покроковий рецепт з фото)
Це неймовірно смачні трубочки з розсипчастого тесту з ароматною горіховою начинкою. Повірте, ця східна солодкість ну просто не може не сподобатися!
Це дивне для нас і незрозуміле слово - назва східної солодощі, а точніше національне азербайджанське блюдо, яке готують до свята Норвуз. Рецепт приготування мутакі досить простий, але, незважаючи на це, смак у такого печива виходить вельми незвичайний. Я думаю, що тут вся справа в особливому поєднанні неповторного сирного суфле з горіхово-цукровою начинкою, а так само в додаванні спецій, що є відмінною рисою всіх східних страв. Ну а сама технологія приготування дуже легка і, якщо ви вже хоч раз в житті робили печиво, то і з цим простим рецептом мутакі впораєтеся без особливих зусиль. Повірте, в роботі час пролетить дуже швидко, а ваша сім'я оцінить ваші старання гідно.
- Вершкове масло - 200 грам
- Крем - 150 грам(25-30% жирності )
- Жовтки яєчні - 3 штуки
- Борошно просіяне - 3 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (з верхом)
- Ванілін - 1 щіпка
- Волоські горіхи подрібнені - 200 грам
- Цукор - 150 грам
- Білок яєчні - 2-3 штук
- Кардамон - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний - 0, 5 чайних ложки





