Рецепт Mutaki фото

Mutaki
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 64
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це неймовірно смачні трубочки з розсипчастого тесту з ароматною горіховою начинкою. Повірте, ця східна солодкість ну просто не може не сподобатися!

Опис приготування:

Це дивне для нас і незрозуміле слово - назва східної солодощі, а точніше національне азербайджанське блюдо, яке готують до свята Норвуз. Рецепт приготування мутакі досить простий, але, незважаючи на це, смак у такого печива виходить вельми незвичайний. Я думаю, що тут вся справа в особливому поєднанні неповторного сирного суфле з горіхово-цукровою начинкою, а так само в додаванні спецій, що є відмінною рисою всіх східних страв. Ну а сама технологія приготування дуже легка і, якщо ви вже хоч раз в житті робили печиво, то і з цим простим рецептом мутакі впораєтеся без особливих зусиль. Повірте, в роботі час пролетить дуже швидко, а ваша сім'я оцінить ваші старання гідно.

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Крем - 150 грам(25-30% жирності )
  • Жовтки яєчні - 3 штуки
  • Борошно просіяне - 3 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (з верхом)
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Волоські горіхи подрібнені - 200 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Білок яєчні - 2-3 штук
  • Кардамон - 0, 5 чайних ложки
  • Мускатний - 0, 5 чайних ложки
Mutaki - фото крок 1
Для початку ми змішуємо 2 склянки борошна з сіллю, розпушувачем і ваніліном. Тепер попередньо розм'якшене вершкове масло перетираємо з борошняної сумішшю до консистенції «крихти». В окремій мисці змішуємо 3 яєчних жовтки і сметану, отриману суміш переливаємо до борошняної «крихті» і перемішуємо.
Mutaki - фото крок 2
Далі починаємо потроху всипати третю склянку борошна, нам необхідно замісити густе еластичне і м'яке тісто.
Mutaki - фото крок 3
Готове тісто ділимо на 4 рівні частини, обмотуємо харчовою плівкою і ставимо на півгодини в холодильник.
Mutaki - фото крок 4
Тим часом ми приготуємо начинку, для цього ми збиваємо білки до густої піни, подрібнені горіхи змішуємо з цукром. Тепер з'єднуємо білки і горіхово-цукрову суміш, перемішуємо. Потім ми виймаємо одну кульку з тіста і розгортаємо так, щоб у нас вийшов коло діаметром в 30 сантиметрів. Отриманий коло нам треба розділити на 16 частин (як піцу), на широку частину кожного сегмента викладаємо начинку і звертаємо сегмент до центру рулетом.
Mutaki - фото крок 5
Викладаємо наші рулетики у форму і відправляємо на 20 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.
Mutaki - фото крок 6
Коли мутакі охолонуть, ми посипаємо їх цукровою пудрою і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти