Мурашиний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 50 хв.
Оригінальний кекс із самих звичайних продуктів і плитки шоколаду. Благодаря натертому шоколаду, текстура кексу нагадує мурашник, звідки і йде назва. Порадуйте своїх близьких смачною випічкою!
Опис приготування:
Однією плитки шоколаду вистачає, щоб додати в тісто і приготувати глазур. Кекс виходить не тільки смачним, але і ошатним. Тому його цілком можна подати на святковий стіл. Якщо ви знайдете в магазинах дрібну шоколадну посипання, то для додавання в тісто можна використовувати її. А тепер розповім докладно, як приготувати мурашиний кекс.
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Вершкове масло - 125 грам (кімнатної температури)
- Цукор - 130 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 20 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Розпушувач - 10 грам
- Ванілін - 2 щіпки
- Молоко - 3-4 Ст. Ложок (для глазурі)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для глазурі)
- Шоколад - 80-90 грам (охолоджений, темний або молочний)
- Сіль - щіпка
Підготуйте всі основні інгредієнти.
Борошно просійте з крохмалем і розпушувачем, додайте ванілін. Перемішайте сухі інгредієнти.
Шоколад розділіть навпіл. Одну половину натріть на дрібній тертці.
Віночком або ложкою акуратно вмішати в суху масу.
Яйця розділіть на білки і жовтки. Білки збийте з дрібкою солі до м'яких піків, потім додайте 1/4 цукру і збивайте до міцних піків. Приберіть в сторону.
Решта цукру збийте з розм'якшеним вершковим маслом, продовжуючи збивати, додайте жовтки. Збивайте до однорідної маси.
Лопаткою, рухами від низу до верху, умішайте білки в масляну масу.
Потім акуратно введіть суху суміш. Зробіть однорідне тісто.
Форму змастіть рослинною олією. Силіконову я не змащую. Викладіть тісто.
Випікайте 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Остиглий кекс дістаньте з форми.
Що залишився шоколад розламати на шматочки, додайте рослинне масло і по одній столовій ложці вливайте молоко. Тримайте на водяній бані і постійно помішуйте. Коли буде потрібна однорідна маса, полийте кекс з допомогою чайної ложки. Коли глазур захолоне, можна подавати до столу.
Приємного чаювання!