Рецепт Мурашиний кекс фото

Мурашиний кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Шоколад , Бісквітне тісто
Страви без випічки
На обід , На вечерю
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 50 хв.

Оригінальний кекс із самих звичайних продуктів і плитки шоколаду. Благодаря натертому шоколаду, текстура кексу нагадує мурашник, звідки і йде назва. Порадуйте своїх близьких смачною випічкою!

Опис приготування:

Однією плитки шоколаду вистачає, щоб додати в тісто і приготувати глазур. Кекс виходить не тільки смачним, але і ошатним. Тому його цілком можна подати на святковий стіл. Якщо ви знайдете в магазинах дрібну шоколадну посипання, то для додавання в тісто можна використовувати її. А тепер розповім докладно, як приготувати мурашиний кекс.

  • Борошно пшеничне - 120 грам
  • Вершкове масло - 125 грам (кімнатної температури)
  • Цукор - 130 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 20 грам
  • Куряче яйце - 4 штуки
  • Розпушувач - 10 грам
  • Ванілін - 2 щіпки
  • Молоко - 3-4 Ст. Ложок (для глазурі)
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для глазурі)
  • Шоколад - 80-90 грам (охолоджений, темний або молочний)
  • Сіль - щіпка
мурашиний кекс - фото крок 1
Підготуйте всі основні інгредієнти.
мурашиний кекс - фото крок 2
Борошно просійте з крохмалем і розпушувачем, додайте ванілін. Перемішайте сухі інгредієнти.
мурашиний кекс - фото крок 3
Шоколад розділіть навпіл. Одну половину натріть на дрібній тертці.
мурашиний кекс - фото крок 4
Віночком або ложкою акуратно вмішати в суху масу.
мурашиний кекс - фото крок 5
Яйця розділіть на білки і жовтки. Білки збийте з дрібкою солі до м'яких піків, потім додайте 1/4 цукру і збивайте до міцних піків. Приберіть в сторону.
мурашиний кекс - фото крок 6
Решта цукру збийте з розм'якшеним вершковим маслом, продовжуючи збивати, додайте жовтки. Збивайте до однорідної маси.
мурашиний кекс - фото крок 7
Лопаткою, рухами від низу до верху, умішайте білки в масляну масу.
мурашиний кекс - фото крок 8
Потім акуратно введіть суху суміш. Зробіть однорідне тісто.
мурашиний кекс - фото крок 9
Форму змастіть рослинною олією. Силіконову я не змащую. Викладіть тісто.
мурашиний кекс - фото крок 10
Випікайте 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Остиглий кекс дістаньте з форми.
мурашиний кекс - фото крок 11
Що залишився шоколад розламати на шматочки, додайте рослинне масло і по одній столовій ложці вливайте молоко. Тримайте на водяній бані і постійно помішуйте. Коли буде потрібна однорідна маса, полийте кекс з допомогою чайної ложки. Коли глазур захолоне, можна подавати до столу.
мурашиний кекс - фото крок 12
Приємного чаювання!

Схожі рецепти