Мойва в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Хочеться чогось такого, прям не знаєте чого? Тоді пропоную фірмове блюдо прибережних одеських кафе - мойву в клярі. Обіцяю, буде смачно! Особливо мойва в клярі сподобається чоловікам
Мойва в клярі - страва, звичайно, НЕ дієтичне, але дуже смачне Ставлячи питання - як готується мойва в клярі, відразу ж подумайте, чи готові ви перенести стійкий і специфічний запах мойви при смаженні? В іншому все супер - готується швидко, легко і з задоволенням. Подавати мойву в клярі можна і як закуску, і як гаряче блюдо. Рекомендую спробувати. Тут два варіанти - або вам дуже сподобається і ви будете готувати мойву в клярі постійно, або вам не сподобається, і це буде останній раз, коли ви зважилися приготувати в клярі Сподіваюся, це буде перший варіант!
- Мойва - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 150 мілілітрів
- Борошно - 150 грам
- Сіль, перець, приправи - - За смаком
Рибку гарненько промиваємо під проточною водою, видаляємо все непотрібне.
У глибокий посуд розбиваємо два яйця. Збиваємо і вливаємо молоко. Потім потихеньку всипаємо борошно, додаємо сіль, перець. Гарненько замішуємо. Можна робити це за допомогою міксера або блендера.
Сковорідку ставимо на сильний вогонь, наливаємо в неї масло. Потім кожну рибку добротно занурюємо в кляр і обсмажуємо на сковорідці з двох сторін до рум'яної скоринки. Готову рибку викладаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло.
Готову рибку складаємо в блюдо і посипаємо улюбленими приправами. Смачного!