Морс з ягід
(покроковий рецепт з фото)
Морс з ягід - відмінний освіжаючий напій, це просто джерело вітамінів. Мені дуже подобається морс з ягід журавлини, ця ягода з яскравим смаком, кислий, тому морс потрібно підсолодити.
Морс з ягід крім того, що дуже смачний, ще й дуже корисний. Приготувати морс можна з будь-яких ягід, але класичний варіант - це журавлина. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати морс з журавлини швидко і дуже просто. Морс виходить кисленьким, тому щоб збалансувати смак, я додаю мед, але можна додати і цукор. Смачно і корисно, а головне - дуже просто!
- Журавлина - 1 Склянка
- Вода - 1 літр
- Мед - 2 Ст. Ложки
Журавлину розморозити і промийте холодною водою.
Складіть ягоди в марлю або сито, видавіть окремо пюре з соком і окремо - ягоди.
Ягоди складіть в каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 2-3 хвилини.
Процідіть відварені ягоди. В отриманий відвар додайте свіжовичавлений сік з пюре.
Додайте мед і насолоджуйтеся прекрасним напоєм. Морс готовий!