Морс з чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Морс з чорної смородини - споконвічно російська холодний напій, який не повинен бути забутий і в наш час кока-коли. Що ж - розповідаю, як приготувати смачний морс з чорної смородини.
У літню спеку ніщо не освіжає і не втаязикє спрагу так добре, як традиційний російський напій - морс з чорної смородини. Наші предки протягом століть робили морси з чорної смородини, оригінальний рецепт передавався з покоління в покоління. Сьогодні, при наявності блендера, приготувати смачний морс з чорної смородини стало набагато простіше, тому не бачу причин не порадувати себе цим прекрасним напоєм. А якщо врахувати, що можна робити морс і з замороженої смородини, пити морс з чорної смородини ви можете цілий рік!
- Чорна смородина - 200 грам
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Лимон - 1 штука
- Вода - 1 літр
З лимона акуратно знімаємо цедру. З лимона вичавлюємо сік.
У блендер кладемо цедру лимона, смородину и сахар.
Вливаємо туди ж склянку окропу і за допомогою блендера подрібнюємо все до однорідності.
Потім вливаємо туди ж 800 мл холодної води і лимонний сік. Збиваємо ще раз.
Отриману суміш проціджуємо через сито або друшляк.
Морс охолоджуємо і подаємо до столу.