Рецепт Морозиво з карамеллю фото

Морозиво з карамеллю
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти , Вершки , Молоко
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
Для дітей , На святковий стіл
Десерти , Морозиво
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Абсолютно несподіване відкриття - морозиво з карамеллю в домашніх умовах. Рецепт ласощі дуже простий, а результат побалує смакові рецептори навіть примхливих ласунів.

Опис приготування:

Під час приготування цього морозива в масу можна додати фруктовий сироп або пару чайних ложок кави. Якщо ви любите чистий пломбір без добавок, то не експериментуйте з наповнювачами. Готується морозиво швидко і має неймовірно ніжний смак.

  • Жовток - 4 штуки
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Цукор - 200 грам(100 гр для морозива і 100 гр для карамелі)
морозиво з карамеллю - фото крок 1
1. Отже, починаємо з молока. Нам потрібно його нагріти і додати до нього каву. Тим часом збиваємо до білизни жовтки.
морозиво з карамеллю - фото крок 2
2. Далі збиваємо вершки і тоненьким струменем вливаємо молоко до жовтків і тільки потім вершки. Ставимо в морозилку на 2 години і кожні 40 хвилин помішувати.
морозиво з карамеллю - фото крок 3
3. Поки застигаємо морозиво робимо карамель. Для цього гріємо цукор, поки він не розплавиться. Ні в якому разі не заважаємо!
морозиво з карамеллю - фото крок 4
4. Даємо трохи охолонути і коли карамель почне загусати, потрібно перешкодити її виделкою. Потрібно домогтися такого ефекту, коли карамель почне тягнутися за виделкою.
морозиво з карамеллю - фото крок 5
5. Тепер дістаємо наше морозиво, викладаємо його в креманку і прикрашаємо карамеллю. Дайте вашої фантазії розгулятися і не бійтеся експериментувати!

Схожі рецепти