Морозиво з карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Абсолютно несподіване відкриття - морозиво з карамеллю в домашніх умовах. Рецепт ласощі дуже простий, а результат побалує смакові рецептори навіть примхливих ласунів.
Під час приготування цього морозива в масу можна додати фруктовий сироп або пару чайних ложок кави. Якщо ви любите чистий пломбір без добавок, то не експериментуйте з наповнювачами. Готується морозиво швидко і має неймовірно ніжний смак.
- Жовток - 4 штуки
- Вершки - 250 мілілітрів
- Молоко - 300 мілілітрів
- Цукор - 200 грам(100 гр для морозива і 100 гр для карамелі)

1. Отже, починаємо з молока. Нам потрібно його нагріти і додати до нього каву. Тим часом збиваємо до білизни жовтки.

2. Далі збиваємо вершки і тоненьким струменем вливаємо молоко до жовтків і тільки потім вершки. Ставимо в морозилку на 2 години і кожні 40 хвилин помішувати.

3. Поки застигаємо морозиво робимо карамель. Для цього гріємо цукор, поки він не розплавиться. Ні в якому разі не заважаємо!

4. Даємо трохи охолонути і коли карамель почне загусати, потрібно перешкодити її виделкою. Потрібно домогтися такого ефекту, коли карамель почне тягнутися за виделкою.

5. Тепер дістаємо наше морозиво, викладаємо його в креманку і прикрашаємо карамеллю. Дайте вашої фантазії розгулятися і не бійтеся експериментувати!