Морквяні оладки
(покроковий рецепт з фото)
Трохи незвичайні морквяні оладки, приготовані на дріжджовому тесті з додаванням моркви. Пальчики оближеш!
Оладки, приготовані за цим рецептом, набувають легкий морквяний смак і красивий морквяно-помаранчевий відтінок. При подрібненні і смаженні морква втрачає майже всі свої корисні властивості, тому з міркувань корисності морквяні оладки можна і не смажити, проте для різноманітності, якщо ви любите готувати оладки - саме те. Хай щастить!
- Молоко - 300 мілілітрів
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 100 грам
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Сухі дріжджі - 5 грам
- Морква - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
Молоко підігріваємо. У тепле молоко кладемо сіль і цукор, всипаємо борошно і дріжджі. Гарненько перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо на 40-50 хвилин - тісто має піднятися.
Тим часом, крупно нарізаємо моркву і варимо 15-20 хвилин. Морква повинна стати м'якою.
Тісто має загуснути і трохи запузирітся.
Варену моркву і трохи (третину стаканчика) теплого молока за допомогою блендера перетворити в пюре.
Морквяне пюре додаємо в наше тісто.
У тісто вбиваємо яйця і всипаємо ще трішечки борошна. Гарненько перемішуємо, щоб не залишалося грудок. Тісто по консистенції має бути те саме жирної сметані - тоді оладки вийдуть смачними.
Перемішане тісто залишаємо ще на 30-40 хвилин під рушником, щоб повторно піднялося.
На сковороді розігріваємо трохи рослинного масла і смажимо в ньому наші морквяні оладки. Обсмажувати 2-3 хвилини з одного боку і 1-2 хвилини з іншого боку, в залежності від товщини дна сковороди.
Подавати морквяні оладки краще всього зі сметаною або варенням. Смачного!