Рецепт Морквяні оладки фото

Морквяні оладки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Дріжджове тісто , Морква
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви
На вечерю , На полуденок , Для дітей , Полудень
Випічка , Оладки
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Трохи незвичайні морквяні оладки, приготовані на дріжджовому тесті з додаванням моркви. Пальчики оближеш!

Опис приготування:

Оладки, приготовані за цим рецептом, набувають легкий морквяний смак і красивий морквяно-помаранчевий відтінок. При подрібненні і смаженні морква втрачає майже всі свої корисні властивості, тому з міркувань корисності морквяні оладки можна і не смажити, проте для різноманітності, якщо ви любите готувати оладки - саме те. Хай щастить!

  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Цукор - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Сухі дріжджі - 5 грам
  • Морква - 100 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів
морквяні оладки - фото крок 1
Молоко підігріваємо. У тепле молоко кладемо сіль і цукор, всипаємо борошно і дріжджі. Гарненько перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо на 40-50 хвилин - тісто має піднятися.
морквяні оладки - фото крок 2
Тим часом, крупно нарізаємо моркву і варимо 15-20 хвилин. Морква повинна стати м'якою.
морквяні оладки - фото крок 3
Тісто має загуснути і трохи запузирітся.
морквяні оладки - фото крок 4
Варену моркву і трохи (третину стаканчика) теплого молока за допомогою блендера перетворити в пюре.
морквяні оладки - фото крок 5
Морквяне пюре додаємо в наше тісто.
морквяні оладки - фото крок 6
У тісто вбиваємо яйця і всипаємо ще трішечки борошна. Гарненько перемішуємо, щоб не залишалося грудок. Тісто по консистенції має бути те саме жирної сметані - тоді оладки вийдуть смачними.
морквяні оладки - фото крок 7
Перемішане тісто залишаємо ще на 30-40 хвилин під рушником, щоб повторно піднялося.
морквяні оладки - фото крок 8
На сковороді розігріваємо трохи рослинного масла і смажимо в ньому наші морквяні оладки. Обсмажувати 2-3 хвилини з одного боку і 1-2 хвилини з іншого боку, в залежності від товщини дна сковороди.
морквяні оладки - фото крок 9
Подавати морквяні оладки краще всього зі сметаною або варенням. Смачного!

Схожі рецепти