Морквяні оладки з сирним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Солодкі, ніжні, яскраві і апетитні оладки з моркви - чудова ідея для сніданку, перекусу або десерт до чаю, наприклад, для дорослих і дітей. Побалуйте себе корисною вкусняшки!
Я покажу простий і дуже класний спосіб, як приготувати морквяні оладки з сирним соусом. Родзинкою цього рецепта можна вважати ароматні добавки: імбир, корицю, мускатний горіх. При бажанні ви можете додати також родзинки, подрібнені горішки, наприклад. Відмінні овочеві оладки, які напевно порадують вас своїм смаком!
- Морква - 350 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Мелений імбир - 1/8 чайних ложки
- Яйце - 1 штука (велике)
- Цукор - 3 чайних ложки
- Кефір - 1 Склянка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вершкове + рослинне масло - За смаком (для смаження)
- Крим-сир - 120 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
- Молоко - 2-3 чайних ложок
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
1. Вимийте і очистіть моркву.
2. Натріть на дрібній тертці і викладіть в глибоку миску.
3. У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль, розпушувач, корицю, імбир, мускатний горіх. Окремо збийте яйце з цукром, кефіром і ванільний екстрактом.
4. В яйце з кефіром викладіть моркву, всипте сухі інгредієнти. Все ретельно перемішайте.
5. На сковороді розігрійте рослинну і трохи вершкового масла. Ложкою викладайте тісто і смажте оладки на середньому вогні з двох сторін до рум'яної.
6. Для приготування соусу збийте крем-сир з цукровою пудрою. Додайте молоко, ваніль, щіпку кориці. Подавайте оладки до столу гарячими, доповнивши соусом.
Смачного!
Смачного!