Моментальний шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)
Любіть домашню випічку і не хочете витрачати на кухні багато часу? Тоді цей варіант, як приготувати моментальний шоколадний торт стане для вас паличкою-виручалочкою. Запам'ятовуйте рецепт!
Перед вами дуже простий і швидкий варіант шоколадного тесту. В даному випадку я пропоную доповнити коржі кремом на основі вершків, а також сухофруктами і горішками. Ви ж завжди можете використовувати будь-які добавки, які вам до душі. Цей рецепт гарний тим, що подавати до столу тортик можна вже через годинку після приготування. Коржі настільки ніжні, що їм не потрібно довго просочуватися. Торт стане відмінним десертом до чаю для всієї родини.
- Борошно - 100 грам
- Цукор - 150 грам
- Какао - 60 грам
- Сметана або йогурт - 120 грам
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - 2.5 Ст. Ложки
- Вершки - 1 Склянка
- Цукрова пудра - За смаком(50-100 грам)
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
- Сухофрукти і горіхи - 150-200 грам
1. Насамперед включаємо духовку і встановлює температуру 180 градусів. Заваріть чашечку кави і остудіть. У глибоку миску просійте борошно.
2. Слідом - какао.
3. Додайте соду і розпушувач.
4. Сіль.
5. І цукор. Всі сухі інгредієнти добре перемішайте до однорідності.
6. В окремій мисочці з'єднайте яйце, сметану (йогурт без добавок теж відмінно підійде) і рослинне масло.
7. Влийте кави і збийте все до однорідності.
8. З'єднайте з сухими інгредієнтами і ще раз ретельно збийте, щоб не утворилися в тесті грудочки.
9. Жароміцних форму змастіть трохи маслом і присипте борошном. Вилийте тісто і відправте в духовку.
10. Випікається корж досить швидко - хвилин 20-25. Важливо, щоб він не був сухим, так що перетримувати його в духовці не потрібно. Після перекладіть на решітку, щоб він охолов.
11. Остиглий корж розріжте акуратно на дві половинки. Викладіть на корж рівним шаром добавки до смаку - сухофрукти, горіхи, цукати, сушені або свіжі ягоди.
12. З кремом все теж просто і швидко. Збийте вершки з цукровою пудрою і крохмалем до щільних піків. Викладіть крем на тортик.
13. Накрийте другим коржем, перемажьте кремом і прикрасьте за смаком. Приємного чаювання!