Рецепт Молочний кисіль фото

Молочний кисіль
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко
ПП рецепти
На сніданок
Напої , Кислий
Кількість порцій: 3
Час приготування: 10 хв.

Поділіться зі своїми дітьми смаком свого дитинства, а заодно і самі згадаєте його за тарілочкою густого молочного киселю. Зробити молочний кисіль дуже легко - розповідаю, як!

Опис приготування:

Напевно, кожен з нас в дитинстві провів хоч одне літо в селі. І майже кожному довелось спробувати це смачне і ніжне ласощі - молочний кисіль. Я вирішила нагадати вам класичний рецепт молочного киселю, щоб ви могли приготувати його і повернутися подумки в своє безтурботне дитинство. Якщо зробити кисіль погуще - для цього просто необхідно збільшити кількість крохмалю - то можна отримати прекрасний десерт, прикрасивши його тертим шоколадом або ягодами. А ще його можна робити різнобарвним - додавати той чи інший сік. Наприклад - морквяний або полуничний. Простий рецепт молочного киселю відкриває простір вашої фантазії, так що - експериментуйте і насолоджуйтеся смаком дитинства!

  • Молоко - 3 склянки(1 склянкою молока розводимо крохмаль, інше кип'ятимо)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Картопляний крохмаль - 2-3 Ст. Ложок (залежить від того який густоти кисіль ви хочете отримати)
  • Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
молочний кисіль - фото крок 1
Для початку краще просіяти крохмаль, щоб в ньому не було грудочок і нам потім легше було його розмішати.
молочний кисіль - фото крок 2
Розводимо необхідну кількість крохмалю молоком і добре розмішуємо.
молочний кисіль - фото крок 3
Молоко доводимо до кипіння і додаємо цукор і ваніль.
молочний кисіль - фото крок 4
Вливаємо в каструлю з молоком тоненькою цівкою розведений крохмаль і весь час помішувати, інакше утворюються згустки. Як тільки все закипить варимо ще пару хвилин і знімаємо з плити. Якщо варили густий кисіль - розливаємо по формах.

Схожі рецепти