Рецепт Кисіль молочний фото

Кисіль молочний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Молоко
Дієтичне харчування
На полуденок
Напої, Молочні

Хочу вам розповісти, як приготувати кисіль молочний - ніжний, повітряний і ароматний десерт, зовсім не схожий на той, ніж нас колись годували в дитячому садку. Дітей за вуха не відтягнете!

Кисіль - одне з найвідоміших страв російської кухні, а його молочна різновид була популярна в нашій країні ще за часів "домострою" . Причому таким киселем не цуралися навіть самодержці російські - чому є документальні свідчення.

І справді, а від чого ж себе киселем-то молочним НЕ побалувати? Він і смачний, і корисно. А доклавши трохи фантазії, можна приготувати молочний кисіль і з горіхами, і з сухофруктами, і какао, і з варенням, і взагалі - з чим душа забажає… словом, повний простір для творчості!

Так що класичний рецепт молочного киселю вам стане в нагоді, я впевнена.

  • Молоко - 1 літр (звичайно, найкраще домашнє, жирне)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Крохмаль - 3 Ст. Ложки (краще картопляний)
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Funduk - За смаком
  • Какао - За смаком
кисіль молочний - фото крок 1
Крохмаль просіяти через ситечко.
кисіль молочний - фото крок 2
Ретельно змішати його з 1 склянкою теплого молока. Грудочок залишитися не повинно, так що краще скористатися віночком або міксером.
кисіль молочний - фото крок 3
Ставимо на вогонь каструлю з молоком (теми 3 склянками, які ми не змішували з крохмалем).
кисіль молочний - фото крок 4
Як тільки молоко почне закипати, додаємо саха і ретельно перемішуємо. Вогонь зменшуємо до маленького і потихеньку вливаємо молоко з крохмалем, постійно помішуючи в каструлі віночком.
кисіль молочний - фото крок 5
Додаємо ванільний цукор, і варимо ще 4-5 хвилин, не забуваючи помішувати.
Готовий кисіль розливають по судках або порційних ємностей.
кисіль молочний - фото крок 6
Фундук чистимо від шкаралупи і злегка обсмажуємо на сухій сковороді.
кисіль молочний - фото крок 7
Подрібнюємо.
кисіль молочний - фото крок 8
Посипаємо наш кисіль какао і горіхами.
Прибираємо його в холод на 1-2 годину, потім їмо і насолоджуємося! :)

Схожі рецепти