Кисіль молочний
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як приготувати кисіль молочний - ніжний, повітряний і ароматний десерт, зовсім не схожий на той, ніж нас колись годували в дитячому садку. Дітей за вуха не відтягнете!
Кисіль - одне з найвідоміших страв російської кухні, а його молочна різновид була популярна в нашій країні ще за часів "домострою" . Причому таким киселем не цуралися навіть самодержці російські - чому є документальні свідчення.
І справді, а від чого ж себе киселем-то молочним НЕ побалувати? Він і смачний, і корисно. А доклавши трохи фантазії, можна приготувати молочний кисіль і з горіхами, і з сухофруктами, і какао, і з варенням, і взагалі - з чим душа забажає… словом, повний простір для творчості!
Так що класичний рецепт молочного киселю вам стане в нагоді, я впевнена.
- Молоко - 1 літр (звичайно, найкраще домашнє, жирне)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки (краще картопляний)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Funduk - За смаком
- Какао - За смаком
Крохмаль просіяти через ситечко.
Ретельно змішати його з 1 склянкою теплого молока. Грудочок залишитися не повинно, так що краще скористатися віночком або міксером.
Ставимо на вогонь каструлю з молоком (теми 3 склянками, які ми не змішували з крохмалем).
Як тільки молоко почне закипати, додаємо саха і ретельно перемішуємо. Вогонь зменшуємо до маленького і потихеньку вливаємо молоко з крохмалем, постійно помішуючи в каструлі віночком.
Додаємо ванільний цукор, і варимо ще 4-5 хвилин, не забуваючи помішувати.
Готовий кисіль розливають по судках або порційних ємностей.
Готовий кисіль розливають по судках або порційних ємностей.
Фундук чистимо від шкаралупи і злегка обсмажуємо на сухій сковороді.
Подрібнюємо.
Посипаємо наш кисіль какао і горіхами.
Прибираємо його в холод на 1-2 годину, потім їмо і насолоджуємося! :)
Прибираємо його в холод на 1-2 годину, потім їмо і насолоджуємося! :)