Рецепт Моко овальники фото

Моко овальники
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
Тісто
Пісні страви
Для дітей, На святковий стіл, Десерт, Фуршет
Випічка, Тістечко

Мокко овальчік - популярні чеські тістечка, які подають буквально у всіх кафе. Це ідеальний десерт, який підійде і до чаю, і до кави. Приготувати мокко овальчік можна з легкістю і вдома.

Мокко овальчік є мініатюрними тістечка з пісочного печива і найніжнішого, повітряного масляного крему. Ці тістечка настільки популярні, що в деяких кав'ярнях їх подають безкоштовно до кожної купленої чашці чаю або кави - такий комплімент від закладу. І я вам скажу, що дуже навіть непоганий комплімент, адже тістечка дійсно дуже смачні. Обов'язково спробуйте самі спекти ці тістечка, а мій рецепт, як приготувати мокко овальчік, допоможе вам в цьому.

  • Вершкове масло - 300 грам(150 г - в тісто, 150 г - в вершках)
  • Цукор або цукрова пудра - 200 грам(75 г - в тісто, 125 г - в вершках)
  • Борошно - 350 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Кава чорний - 1 Чайна ложка (розчинний або мелений)
  • Кориця мелена - 1 щіпка
моко овальники - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Відразу відокремте масло для тесту від масла для крему. Масло для тесту покладіть в морозилку, а масло для крему залиште при кімнатній температурі, щоб воно розм'якшилося.
моко овальники - фото крок 2
Змішайте борошно, цукор або цукрову пудру і ванільний цукор. Постійно умочати в цій суміші підморожене масло, натріть його на крупній тертці, а потім змішайте з сумішшю муки з цукром і перетріть в крихту. Діяти слід якомога швидше, щоб масло не встигло розтанути.
моко овальники - фото крок 3
Потім додайте жовток і замісити тісто. Воно повинно вийти однорідним.
моко овальники - фото крок 4
Покладіть тісто в поліетиленовий пакет або загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 1 час.
моко овальники - фото крок 5
Готове тісто розкачати завтовшки 5-7 мм. За допомогою формочки видавити овальчік, перекладіть їх на деко і запікайте в духовці при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
моко овальники - фото крок 6
Готові печенюшки залиште прямо на деку до повного охолодження, щоб вони не розтопили крем.
моко овальники - фото крок 7
Поки печиво остигають, підготуйте крем. Змішайте вершкове масло з цукром або цукровою пудрою, меленим або розчинною кавою, корицею. Збийте міксером до утворення пишної і повітряної маси.
моко овальники - фото крок 8
Крем готовий, можна збирати тістечка.
моко овальники - фото крок 9
Наповніть кондитерський шприц або мішок кремом, видавіть велику кількість крему на кожну печенюшку, складіть їх разом.
моко овальники - фото крок 10
Зверху також прикрасьте кремом і присипте шоколадом або какао.
моко овальники - фото крок 11
Мокко овальчік готові. Приємного вам чаювання!

Схожі рецепти