Млинці з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Смачні млинці з незвичайним смаком. І не шкодуйте витраченого часу - результат того вартий!
Як приготувати смачні, незвичайні і корисні млинці з морквою? Ви зможете про це дізнатися, подивившись рецепт млинці з морквою з фото. Яскраві і дірчасті млинці заслуговують того часу і зусиль, які будуть витрачені на їх приготування. Звичайно, такі млинці ви не будете пекти раз в тиждень, як звичайні. Але на Масляну, яку ви будете святкувати з великою компанією, ці млинці безсумнівно знадобляться і підуть на "ура" .
- Молоко - 4 склянки
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Борошно гречане - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Морква - 3-4 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 5-6 Ст. Ложок
- Вода мінеральна газована - 2 склянки
Сухі дріжджі змішати з цукром і додати 0, 5 склянки теплого молока. Коли дріжджі піднімуться шапочкою, змішуємо їх з пшеничним борошном і додаємо півтори склянки молока.
Вимішуємо до гладкості, накриваємо і ставимо в тепле місце хвилин на 25-30.
Морквину зварити до готовності, почистити і ізмельчіть.Желткі відокремити від білків. Білки відправити в холодильник, а жовтки викласти в миску з морквою, додати склянку води.
Подрібнити все разом блендером до стану пюре.
Додати до одержали пюре молоко, всипати гречану муку і розмішати.
Білки збити з сіллю в піну.
За цей час опара добре піднялася.
Змішуємо опару з морквяним тестом і рослинним маслом.
Акуратно підмішуємо до тесту збиті білки і ставимо тісто в тепле місце ще хвилин 25.
Готове тісто може вийти досить густим. Розведіть його невеликою кількістю мінералки до стану рідкого кефіру.
Смажимо млинці на середньому вогні. Сковорідку змащуємо рослинним маслом і наливаємо трохи тесту, щоб млинці не були товстими. Підсмаживши одну сторону, акуратно перевертаємо млинець і обсмажуємо другу сторону. Тісто треба буде перемішувати перед кожним млинцем.
Готові млинці виходять веселого помаранчевого кольору. Змастіть млинці вершковим маслом і можна подавати до столу.