Минтай в сметані в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Смажена і тушкована риба вже злегка набридли? Тоді пропоную звернути увагу на цікавий і досконалого нескладний варіант приготування риби - минтай в сметані в духовці.
Приготувати минтай в сметані в духовці досить просто і швидко. Ця страва припаде до смаку не тільки дорослим, але і дітям.
- Минтай - 2 штуки
- Крем - 3-4 Ст. Ложок
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Сир - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Приправи - 1 щіпка (каррі, розмарин, перець, кріп)
1. Як зробити минтай в сметані в духовці? Все гранично просто. Для початку необхідно вимити і очистити рибу. Видалити плавники і нутрощі, нарізати на порційні шматочки.
2. Головний секрет цієї страви, звичайно ж, в заправці. Для її приготування спершу необхідно подрібнити сушений розмарин. Найзручніше зробити це в ступці.
3. Тепер в окремій мисочці з'єднати сметану, молоко, каррі. Посолити і поперчити за смаком. Всипати подрібнений розмарин. Ретельно перемішати. При бажанні можна додати і інші спеції або трави за смаком.
4. На дно жароміцної форми викласти нарізані шматочки риби. При бажанні можна форму трохи змастити олією. Приготованим соусом залити рибу.
5. Сир натерти на середній або дрібній тертці. Для цієї страви прекрасно підійде досить солоний сир (в такому випадку сметанним заправку можна не солити). Тертим сиром посипати рибу. Зверху викласти вимиті і обсушені гілочки кропу або розмарину. Надіслати форму в добре розігріту духовку.
6. Вже через 20-25 хвилин блюдо буде готово і його можна подавати до столу. Ось і весь рецепт приготування минтая в сметані в духовці.