Рецепт Мелений хліб фото

Мелений хліб
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Борошно, Дріжджі
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Хліб

Називання мелений хліб завжди було на слуху, але печена вона мені ще не доводилося. Я з'ясувала, що такий хліб - житній, з дуже дрібної і просіяного борошна, печеться як фірязикай, так і подовий.

Якщо вам, як і мені, теж цікаво дізнатися, що таке мелений хліб і який він на смак, спробуйте його спекти, це зовсім не складно. Дивіться покроковий рецепт і все вийде.

  • Дріжджі - 72 грам (житнє, кисломолочная)
  • Дріжджі свіжі пресовані - 1, 8 грами (свіжі, пресовані)
  • Борошно житнє сіяна - 458 грам(288 грам - в опару, 270 грам - в основне тісто)
  • Вода - 398 грам(288 грам - в опару, 110 грам - в тісто)
  • Борошно пшеничне - 100 грам (вищий сорт)
  • Крохмаль картопляний - 20 грам
  • Сіль - 9 грам
мелений хліб - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
мелений хліб - фото крок 2
Підготуйте опару для тіста. Для цього буде потрібно 72 грама житнього закваски, 210 грам житнього борошна, 288 мл. Води, і 1, 8 грам свіжих пресованих дріжджів.
мелений хліб - фото крок 3
У ємність для замішування тіста влийте воду, додайте закваску, дріжджі, борошно, замісіть опару.
мелений хліб - фото крок 4
Накрийте опару плівкою, поставте в тепле місце для бродіння на 3, 5 годину.
мелений хліб - фото крок 5
Через 3, 5 години опара готова для замісу тіста.
мелений хліб - фото крок 6
Для замісу тіста підготуйте опару, 120 мл. Води, 20 грам крохмалю, 100 грам пшеничного борошна, 9 грам солі і 270 грам житнього борошна.
мелений хліб - фото крок 7
Замісити тісто, підберіть його в кулю, накрийте харчовою плівкою і поставте для бродіння на 2 годину.
мелений хліб - фото крок 8
Через 2 години тісто збільшилася в обсягу в 2 рази.
мелений хліб - фото крок 9
Присипте робочу поверхню столу житнім борошном, можна додати трохи висівок, викладіть тісто, постарайтеся його не м'яти, щоб зберегти пухирці повітря.
мелений хліб - фото крок 10
Акуратно сформуйте буханець хліба.
мелений хліб - фото крок 11
Перекладіть хліб на лист для випічки і дайте расстойку 1 час.
мелений хліб - фото крок 12
Тісто через годину вистоювання покрилося тріщинами і злегка збільшилася в розмірах.
мелений хліб - фото крок 13
Гострим ножем або лезом бритви зробіть на хлібі надріз будь-якої конфігурації. Нагрійте духовку до максимальної температури, випікайте перші 10 хвилин з парою або поставте в низ духовки ємність з водою. Після цього понизьте температуру до 180 градусів і випікайте ще 45-50 хвилин.
мелений хліб - фото крок 14
Готовий хліб викладіть на решітку і охолодіть до кімнатної температури. Різати хліб в цей час не можна, так як процес випічки ще не завершений.
мелений хліб - фото крок 15
Після того, як хліб повністю охолонув, його можна вживати. Хліб вийшов ароматним, з дрібнопористі м'якушем і скоринкою в мальовничих тріщинках. Такий хліб зараз точно не купиш ні в одному магазині. Смачного!

Схожі рецепти