Рецепт Мегрельський хачапурі фото

Мегрельський хачапурі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир , Яйця , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную вашій увазі рецепт приготування мегрельських хачапурі з сиром сулугуні. Приготуйте їх на обід або вечерю, і ви побачите, як всього одне ситне блюдо замінить собою цілих три!


Опис приготування:

Мегрельські хачапурі традиційно готуються з сиром"Сулугуні" . За бажанням ви можете додати ще зелені в начинку, але це зовсім необов'язково. Щоб приготувати мегрельський хачапурі, знадобиться приготувати дріжджове тісто, його ми приготуємо на сухих дріжджах.

Технологія приготування хачапурі дуже проста: в коржик викладаємо сир, потім її защипуємо і розгортаємо качалкою. Хачапурі можна смажити, але ефект буде не той. Найкраще його запекти.

Дивіться, як приготувати мегрельський хачапурі.

  • Борошно - 500 грам
  • Вода - 150 грам
  • Молоко - 100 грам
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 60 грам(40 для тіста, 20 в начинку)
  • Яйце - 1 штука (жовток)
  • Добре - 500 грам
мегрельський хачапурі - фото крок 1
У теплу воду всипте цукор і дріжджі. Перемішайте їх і залиште під рушником хвилин на 15-20. Нам потрібно, щоб утворилася дріжджова"шапочка" .
мегрельський хачапурі - фото крок 2
Вливаємо тепле молоко і розтоплене вершкове масло. Тепер потроху додаємо борошно. Також Всип сіль. Перемішуємо тісто спочатку ложкою, потім будемо вимішувати його на столі. Муки додавайте потроху, щоб тісто не вийшло занадто крутим.
мегрельський хачапурі - фото крок 3
Замішане тісто перекладаємо назад в миску і залишимо приблизно на 1, 5-2 годину.
мегрельський хачапурі - фото крок 4
Сир натираємо на крупній тертці.
мегрельський хачапурі - фото крок 5
Тісто, що підійшло обминали руками і ділимо на 3 частини, кожну з яких розгортає в пласт.
мегрельський хачапурі - фото крок 6
У центр кожного коржика викладаємо сир і буквально трохи масла (воно додасть начинці соковитість).
мегрельський хачапурі - фото крок 7
Збираємо майбутній хачапурі в свого роду"мішечок" . Збираємо краю і защипуємо їх зверху.
мегрельський хачапурі - фото крок 8
Перевертаємо швом вниз і розгортаємо. Якщо всередині зібрався повітря, можна за допомогою зубочистки його випустити.
мегрельський хачапурі - фото крок 9
Перекладаємо корж на деко, застелений папером для випічки. Зверху змащуємо яєчним жовтком і посипаємо сиром. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці районі 15-20 хвилин.
мегрельський хачапурі - фото крок 10
Аналогічно зберіть ще 2 xacapuri. Якщо у яйце у ​​вас маленьке і жовтка для змащення не вистачає, візьміть ще. Смачного!

Схожі рецепти