«медовий» пиріг простий
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 30
Час приготування: 1 г. 40 хв.
Використання меду в випічці - це звична практика. Він надає випічці приємний аромат, оксамитову консистенцію. А тепер разом зробимо десерт за рецептом, як приготувати «Медовий» пиріг простий.
Опис приготування:
Пиріг всередині виходить трохи вологий, він м'який і дуже смачний. Його можна їсти з варенням, з маслом. Можете зробити його будь-якої форми і розмірів. Використовую свіжовичавлений апельсиновий сік, але замість нього можна використовувати покупної. Можете використовувати будь-які спеції за смаком.
- Борошно - 3, 5 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Обкладинка - 4 чайних ложки
- Мелена гвоздика - 0, 5 чайних ложки
- Запашний перець - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Мед - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Кава - 1 Склянка (готовий)
- Апельсин - 2 штуки (сік)
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Лікер - 1/4 склянки
1. Вимийте апельсини, розріжте кожен на 2 частини, вичавити сік.
2. У велику миску додайте пшеничне борошно, цукор, сіль, соду, розпушувач, корицю, гвоздику і запашний перець.
3. Гарненько змішайте всі сухі інгредієнти, потім в центрі зробіть поглиблення.
4. Влийте в утворився колодязь рослинне масло, мідь, апельсиновий сік, чашку розчинної кави, вбийте курячі яйця і додайте екстракт ванілі.
5. Гарненько все перемішайте віночком, тісто виходить рідке і густе.
6. Змастіть форми для випічки (розділив тісто між трьома формами). Розлийте тісто в кожну і трохи струсіть.
7. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 50-60 хвилин, потім дістаньте і залиште в формі ще на 15 хвилин.
8. Дістаньте пиріг з форми і залиште для повного охолодження. Насолоджуйтесь пирогом, а залишки зберігайте в фользі при кімнатній температурі.