Медовик «зимовий»
(покроковий рецепт з фото)
У дитинстві майже на всі свята мої батьки запікали медовий торт. Все тому, що готується з доступних інгредієнтів, та й на смак він дуже приємний, м'який, подобається всім без винятку.
І я пропоную вам варіацію подібної випічки. У неї додано багато цікавих солодких доповнень, які наповнять звичний рецепт новими нотками. Уважно вивчіть, як приготувати медовик "зиязикай" з сухофруктами. Вони ідеально поєднуються з бісквітом і густим кремом. Насичений солодкий смак торта стане хорошим завершенням свята.
- Яйце - 2 штуки
- Згущене молоко - 1 штука (банку)
- Борошно - 3 склянки
- Чорнослив - 0, 5 склянки
- Чорнослив - 0, 5 склянки
- Фініки - 0, 5 склянки
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Мак - 0, 25 склянки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Кава - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - За смаком
- Какао - За смаком
- Цукор - 1 Склянка
- Вода кип'ячена - 30 мілілітрів
Поставте на вогонь суміш меду, соди, яєць і цукру. Доведіть суміш до утворення бульбашок. Додайте в неї 2, 5 склянки борошна. Замішайте тісто, поступово всипаючи борошно, що залишилося. Зробіть 5-6 коржів. Випікайте їх при 180-190 градусах 5 хвилин. Зайві краю коржів перетворите в крихту.
Зробіть начинки. Окремо подрібніть блендером кожен сухофрукт в кашку. Для крему збийте сметану зі згущеним молоком до отримання єдиної консистенції.
Розчиніть кави в окропі. Просочіть цією сумішшю коржі. Покладіть перший корж, на ньому розподіліть чорнослив і крем.
Укладайте просочені коржі один на одного. На наступний укладіть фініки з кремом, далі - курагу і крем, в кінці - родзинки з маком і кремом. В кінці - залишився корж, змащений кремом.
Готовий торт прикрасьте крихтою з боків. Зверху посипте пудрою і какао. Якщо у вас залишилися сухофрукти, то красиво розподіліть їх на коржі. Залиште медовик на 6 годин в холодильнику для просочення. Приємного чаювання!