Рецепт Медовик «зимовий» фото

Медовик «зимовий»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Мед
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Торти

У дитинстві майже на всі свята мої батьки запікали медовий торт. Все тому, що готується з доступних інгредієнтів, та й на смак він дуже приємний, м'який, подобається всім без винятку.

І я пропоную вам варіацію подібної випічки. У неї додано багато цікавих солодких доповнень, які наповнять звичний рецепт новими нотками. Уважно вивчіть, як приготувати медовик "зиязикай" з сухофруктами. Вони ідеально поєднуються з бісквітом і густим кремом. Насичений солодкий смак торта стане хорошим завершенням свята.

  • Яйце - 2 штуки
  • Згущене молоко - 1 штука (банку)
  • Борошно - 3 склянки
  • Чорнослив - 0, 5 склянки
  • Чорнослив - 0, 5 склянки
  • Фініки - 0, 5 склянки
  • Ізюм - 0, 5 склянки
  • Мак - 0, 25 склянки
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Кава - 1 Чайна ложка
  • Цукрова пудра - За смаком
  • Какао - За смаком
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вода кип'ячена - 30 мілілітрів
медовик
Поставте на вогонь суміш меду, соди, яєць і цукру. Доведіть суміш до утворення бульбашок. Додайте в неї 2, 5 склянки борошна. Замішайте тісто, поступово всипаючи борошно, що залишилося. Зробіть 5-6 коржів. Випікайте їх при 180-190 градусах 5 хвилин. Зайві краю коржів перетворите в крихту.
медовик
Зробіть начинки. Окремо подрібніть блендером кожен сухофрукт в кашку. Для крему збийте сметану зі згущеним молоком до отримання єдиної консистенції.
медовик
Розчиніть кави в окропі. Просочіть цією сумішшю коржі. Покладіть перший корж, на ньому розподіліть чорнослив і крем.
медовик
Укладайте просочені коржі один на одного. На наступний укладіть фініки з кремом, далі - курагу і крем, в кінці - родзинки з маком і кремом. В кінці - залишився корж, змащений кремом.
медовик
Готовий торт прикрасьте крихтою з боків. Зверху посипте пудрою і какао. Якщо у вас залишилися сухофрукти, то красиво розподіліть їх на коржі. Залиште медовик на 6 годин в холодильнику для просочення. Приємного чаювання!

Схожі рецепти