Рецепт Мастика в домашніх умовах фото

Мастика в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Цукор , Цукрова пудра , Желатин , Мед
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви випікаєте святкові торти, вам, звичайно ж, хочеться їх красиво прикрасити. А для цього треба навчитися робити мастику, з якої можна виліпити красиві квіти або фігурки. Цей рецепт допоможе!

Опис приготування:

З мастики можна приготувати гарні прикраси для торта у вигляді квітів або фігурок, або ж можна обтягувати нею весь торт. У магазині можна купити вже готову мастику, але краще приготувати її власноруч. Якщо ви не знаєте, як приготувати мастику в домашніх умовах, вам на допомогу цей рецепт. Все вдасться!

  • Цукрова пудра - 800 грам
  • Глюкоза в порошку - 50-100 грам
  • Желатин - 4 чайних ложки
  • Вода - 70 мілілітрів
мастика в домашніх умовах - фото крок 1
Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо, нехай набрякне.
мастика в домашніх умовах - фото крок 2
Нагріваємо желатин на водяній бані до повного розчинення крупинок.
мастика в домашніх умовах - фото крок 3
Додаємо глюкозу і ретельно перемішуємо. У цей момент можна додавати пару крапель ароматизатора: лимонного, апельсинового, будь-якого на ваш смак.
мастика в домашніх умовах - фото крок 4
І тепер починаємо додавати невеликими порціями цукрову пудру. Спочатку перемішуємо ложкою.
мастика в домашніх умовах - фото крок 5
А потім вже вимішуємо руками на столі, присипаному пудрою. Можна злегка змастити стіл маслом.
мастика в домашніх умовах - фото крок 6
Маса повинна вийти в'язкою, добре тримати форму. Але не забувайте, що коли маса охолоне, вона стане твердіше. Тому акуратно підсипати пудру, не переборщіть.

Схожі рецепти