Мастика в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви випікаєте святкові торти, вам, звичайно ж, хочеться їх красиво прикрасити. А для цього треба навчитися робити мастику, з якої можна виліпити красиві квіти або фігурки. Цей рецепт допоможе!
З мастики можна приготувати гарні прикраси для торта у вигляді квітів або фігурок, або ж можна обтягувати нею весь торт. У магазині можна купити вже готову мастику, але краще приготувати її власноруч. Якщо ви не знаєте, як приготувати мастику в домашніх умовах, вам на допомогу цей рецепт. Все вдасться!
- Цукрова пудра - 800 грам
- Глюкоза в порошку - 50-100 грам
- Желатин - 4 чайних ложки
- Вода - 70 мілілітрів
Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо, нехай набрякне.
Нагріваємо желатин на водяній бані до повного розчинення крупинок.
Додаємо глюкозу і ретельно перемішуємо. У цей момент можна додавати пару крапель ароматизатора: лимонного, апельсинового, будь-якого на ваш смак.
І тепер починаємо додавати невеликими порціями цукрову пудру. Спочатку перемішуємо ложкою.
А потім вже вимішуємо руками на столі, присипаному пудрою. Можна злегка змастити стіл маслом.
Маса повинна вийти в'язкою, добре тримати форму. Але не забувайте, що коли маса охолоне, вона стане твердіше. Тому акуратно підсипати пудру, не переборщіть.