Мармуровий кекс на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Кекс на кефірі - найпростіша домашня випічка. Хороший він тим, що готується зі звичайних інгредієнтів, які завжди є в наявності у будь-якої господині. Сьогодні готуємо мармуровий кекс.
Опис приготування:
Немає нічого простіше, ніж спекти мармуровий кекс. Випічка цілком гідна святкового столу. Ніжний, пишний, ароматний кекс відмінно підійде до чаю, кава, молоку або компоту. Кефір беріть будь-якої жирності.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 150 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти для приготування кексу.
У миску налийте кефір. Додайте соду і перемішайте. Гасити оцтом не треба оскільки в кефірі є кислота.
Додайте яйця.
Насипте цукор.
Збийте вінчиком кефір з яйцями і цукром.
Додайте розтоплене вершкове масло.
Всипте борошно.
Замісити тісто по консистенції, як густа сметана.
Розділити тісто на дві частини. В одну додайте какао.
У форму для кексів по черзі викладайте світле і коричневе тісто.
Таким чином викладіть все тісто.
Для того, щоб вийшов мармуровий малюнок, проведіть кілька разів дерев'яною паличкою або виделкою по тесту від низу до верху.
Випікайте кекс в духовці, заздалегідь розігрітій до 175 градусів 40-45 хвилин до сухої сірники.
Мармуровий кекс на кефірі готовий. Можна подавати до столу.