Мармуровий кекс на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кекс на кефірі - найпростіша домашня випічка. Хороший він тим, що готується зі звичайних інгредієнтів, які завжди є в наявності у будь-якої господині. Сьогодні готуємо мармуровий кекс.
Немає нічого простіше, ніж спекти мармуровий кекс. Випічка цілком гідна святкового столу. Ніжний, пишний, ароматний кекс відмінно підійде до чаю, кава, молоку або компоту. Кефір беріть будь-якої жирності.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 150 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти для приготування кексу.
У миску налийте кефір. Додайте соду і перемішайте. Гасити оцтом не треба оскільки в кефірі є кислота.
Додайте яйця.
Насипте цукор.
Збийте вінчиком кефір з яйцями і цукром.
Додайте розтоплене вершкове масло.
Всипте борошно.
Замісити тісто по консистенції, як густа сметана.
Розділити тісто на дві частини. В одну додайте какао.
У форму для кексів по черзі викладайте світле і коричневе тісто.
Таким чином викладіть все тісто.
Для того, щоб вийшов мармуровий малюнок, проведіть кілька разів дерев'яною паличкою або виделкою по тесту від низу до верху.
Випікайте кекс в духовці, заздалегідь розігрітій до 175 градусів 40-45 хвилин до сухої сірники.
Мармуровий кекс на кефірі готовий. Можна подавати до столу.