Рецепт Мармелад з чорниці фото

Мармелад з чорниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Желатин, Чорниця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Заготовки, Десерти, Мармелад

Ніжний і смачний мармелад готується дуже просто і швидко. Мармелад з чорниці можна відразу вживати в їжу, а можна заготовити про запас.

Ніжний мармелад з чорниці готується так:

1. Ягоди переберіть, промийте, дайте стекти. Потім розімніть в каструлі і проваріть до м'якості.

2. Розварену чорницю протріть через сито, поставте на вогонь і уварити в два рази. При цьому постійно помішуйте мармелад, щоб він не підгорів.

3. Потім додайте 100 грам цукру і варіть 5 хвилин.

4. Після цього додайте попередньо замочений у воді желатин, розмішайте до повного його розчинення. Далі додайте цукор, що залишився і варіть мармелад до загустіння. Готовність мармеладу дуже просто перевірити - досить крапнути на тарілку, і якщо вона не розтікається. Значить мармелад готовий.

5. В кінці варіння додайте лимонну кислоту.

6. Готову мармеладную масу залийте в форму і дайте охолонути і застигнути протягом декількох годин.

Застиглий чорничний мармелад вийміть з форми, поріжте невеликими брусочками, обваляйте в цукрі і подайте до столу. Приємного чаювання!


  • Цукор - 350 грам
  • Желатин - 30 грам
  • Чорниця - 1 кілограм
  • Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
Ніжний мармелад з чорниці готується так:

1. Ягоди переберіть, промийте, дайте стекти. Потім розімніть в каструлі і проваріть до м'якості.

2. Розварену чорницю протріть через сито, поставте на вогонь і уварити в два рази. При цьому постійно помішуйте мармелад, щоб він не підгорів.

3. Потім додайте 100 грам цукру і варіть 5 хвилин.

4. Після цього додайте попередньо замочений у воді желатин, розмішайте до повного його розчинення. Далі додайте цукор, що залишився і варіть мармелад до загустіння. Готовність мармеладу дуже просто перевірити - досить крапнути на тарілку, і якщо вона не розтікається. Значить мармелад готовий.

5. В кінці варіння додайте лимонну кислоту.

6. Готову мармеладную масу залийте в форму і дайте охолонути і застигнути протягом декількох годин.

Застиглий чорничний мармелад вийміть з форми, поріжте невеликими брусочками, обваляйте в цукрі і подайте до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти