Мармелад з брусниці
(покроковий рецепт з фото)
З настанням осені можна порадувати себе солодощами з брусниці! Я пропоную приготувати мармелад з брусниці. Рецепт простий, а виходить дуже смачно!
Докладніше, як приготувати мармелад з брусниці, я розповім нижче. Кількість цукру краще підбирайте на свій смак, хтось любить покіслее, чи навпаки. Такий мармелад можна використовувати для кондитерських виробів, а можна з'їсти просто так. Беріть рецепт на замітку!
- Брусниця - 150 грам
- Вода - 3/4 склянки
- Цукор - 70-100 грам
- Ванільний сироп - 1-2 капель
- Якщо-якщо - 3 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти.
Подрібніть брусницю з цукром і водою блендером до однорідної пюре. Перелийте в каструлю, додайте ванільний сироп. Нагрійте пюре на середньому вогні майже до закипання.
Агар-агар для розчинення 2-3 ст.Л. Холодної води.
Влийте агар-агар в каструлю. Акуратно помішуйте віночком пюре, поки воно не загусне. Доведіть до кипіння і варіть приблизно 1-2 хвилини.
Розлийте пюре по формах. Залиште застигати в холодильнику на 2 годину.
Мармелад з брусниці готовий, смачного!