Рецепт Мариновані опеньки з оцтом фото

Мариновані опеньки з оцтом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Гриби , Опеньки
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 1
Час приготування: 19 г. 0 хв.

З усіх можливих лісових грибочків опеньки готуються найпростіше, і, звичайно ж, вони - дуже смачні. І якщо ви ще ніколи не заготовляли їх на зиму, я розповім вам, як це зробити просто і швидко.

Опис приготування:

Багато моїх знайомих самі ніколи не заготовляли гриби, тому що боялися, що у них щось не вийде, боялися ботулізму і так далі. Але насправді в приготуванні грибів, тим більше опеньків, немає абсолютно нічого складно і страшного, особливо якщо є хороший рецепт. Особисто я готую мариновані опеньки з оцтом в домашніх умовах по досить старого перевіреного маминому варіанту. Це, до речі, один з найбільш поширених способів заготівлі не тільки опеньків, але і грибів взагалі, він настільки простий і при цьому надійний, що у вас точно все вийде. Так що якщо ви вперше вирішили закатати гриби на зиму, спробуйте цей класичний рецепт маринованих опеньків з оцтом, впевнена, з ним ви приготуєте приголомшливо смачну закуску.

  • Опеньки - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
  • Оцет 9% - 7 Ст. Ложок
  • Сіль велика - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Перець чорний горошком - 8-10 штук
  • Гвоздика - 5-6 штук (по бажанню)
мариновані опеньки з оцтом - фото крок 1
Для початку нам, звичайно, слід очистити грибочки від сміття, листя і гілочок, потім ретельно промиваємо опеньки під проточною водою кілька разів. Перекладаємо гриби в каструлю, заливаємо холодною, добре підсоленою водою і залишаємо в ній на 8-12 годин.
мариновані опеньки з оцтом - фото крок 2
Після закінчення часу зливаємо воду, опеньки ще раз гарненько промиваємо, знову перекладаємо їх в каструлю і заливаємо свіжою водою. Ставимо каструлю на вогонь і варимо гриби хвилин 15-20, знімаючи піну.
мариновані опеньки з оцтом - фото крок 3
Через 15-20 хвилин відкидаємо грибочки на друшляк, залишаємо їх, щоб стікала вода, а самі займемося приготуванням маринаду. У чисту каструлю наливаємо літр води, додаємо оцет, сіль і цукор, всі спеції. Ставимо каструлю з маринадом на вогонь, а як тільки рідина закипить, викладаємо в неї відварені грибочки, варимо опеньки ще хвилин 25-30.
мариновані опеньки з оцтом - фото крок 4
Після цього розкладаємо гарячі опеньки по стерилізованим баночках, заливаємо маринадом і закочує. Перевертаємо банки кришкою вниз і залишаємо їх до повного охолодження, потім переносимо в прохолодне місце на зберігання.

Схожі рецепти