Мариновані опеньки з оцтом
(покроковий рецепт з фото)
З усіх можливих лісових грибочків опеньки готуються найпростіше, і, звичайно ж, вони - дуже смачні. І якщо ви ще ніколи не заготовляли їх на зиму, я розповім вам, як це зробити просто і швидко.
Багато моїх знайомих самі ніколи не заготовляли гриби, тому що боялися, що у них щось не вийде, боялися ботулізму і так далі. Але насправді в приготуванні грибів, тим більше опеньків, немає абсолютно нічого складно і страшного, особливо якщо є хороший рецепт. Особисто я готую мариновані опеньки з оцтом в домашніх умовах по досить старого перевіреного маминому варіанту. Це, до речі, один з найбільш поширених способів заготівлі не тільки опеньків, але і грибів взагалі, він настільки простий і при цьому надійний, що у вас точно все вийде. Так що якщо ви вперше вирішили закатати гриби на зиму, спробуйте цей класичний рецепт маринованих опеньків з оцтом, впевнена, з ним ви приготуєте приголомшливо смачну закуску.
- Опеньки - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Оцет 9% - 7 Ст. Ложок
- Сіль велика - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець чорний горошком - 8-10 штук
- Гвоздика - 5-6 штук (по бажанню)