Мариновані опеньки з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Для маринування опеньків зазвичай використовують стандартний набір спецій: лавровий лист, перець чорний і запашний горошком, гвоздику. Але якщо додати до цього списку трохи кориці, то смак вийде приголомшливий.
Опис приготування:
Взагалі, якщо ви вирішили заготовити гриби, то найкраще для цього використовувати перевірені варіанти від надійних джерел. Я, наприклад, вже давно чула про це рецепті приготування маринованих опеньків з корицею, але все не наважувалася його повторити. Але, розпитавши друзів і знайомих, зрозуміла, що тут все цілком безпечно і їстівне, тепер ось хочу і з вами поділитися цим чудовим способом і розповісти, як зробити мариновані опеньки з корицею. Гриби отримали дуже смачні, з особливим ароматом, всім домашнім вони сподобалися, тому тепер цей рецепт я буду використовувати щороку.
- Опеньки - 700 грам
- Вода - 1 літр
- Оцтова есенція 70% - 3 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 4 чайних ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Запашний перець горошком - 6 штук
- Гвоздика - 4 штуки
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
Перебираємо і промиваємо опеньки, викладаємо в каструлю і заливаємо водою, варимо гриби протягом 20 хвилин, знімаючи піну, потім відкидаємо опеньки на друшляк.
У чисту каструлю наливаємо літр гарячої води, додаємо спеції, сіль і цукор, ставимо каструлю на вогонь. Доводимо рідину до кипіння і викладаємо гриби. Коли вода закипить вдруге, додаємо в неї оцтову есенцію і варимо все 3-5 хвилин.
Розкладаємо гриби по стерилізованих банках і закриваємо їх щільно кришками. Перевертаємо банки на кришку, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо остигати, потім переносимо в підвал або інше прохолодне місце.