Мариновані опеньки з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Для маринування опеньків зазвичай використовують стандартний набір спецій: лавровий лист, перець чорний і запашний горошком, гвоздику. Але якщо додати до цього списку трохи кориці, то смак вийде приголомшливий.
Взагалі, якщо ви вирішили заготовити гриби, то найкраще для цього використовувати перевірені варіанти від надійних джерел. Я, наприклад, вже давно чула про це рецепті приготування маринованих опеньків з корицею, але все не наважувалася його повторити. Але, розпитавши друзів і знайомих, зрозуміла, що тут все цілком безпечно і їстівне, тепер ось хочу і з вами поділитися цим чудовим способом і розповісти, як зробити мариновані опеньки з корицею. Гриби отримали дуже смачні, з особливим ароматом, всім домашнім вони сподобалися, тому тепер цей рецепт я буду використовувати щороку.
- Опеньки - 700 грам
- Вода - 1 літр
- Оцтова есенція 70% - 3 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 4 чайних ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Запашний перець горошком - 6 штук
- Гвоздика - 4 штуки
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
Перебираємо і промиваємо опеньки, викладаємо в каструлю і заливаємо водою, варимо гриби протягом 20 хвилин, знімаючи піну, потім відкидаємо опеньки на друшляк.
У чисту каструлю наливаємо літр гарячої води, додаємо спеції, сіль і цукор, ставимо каструлю на вогонь. Доводимо рідину до кипіння і викладаємо гриби. Коли вода закипить вдруге, додаємо в неї оцтову есенцію і варимо все 3-5 хвилин.
Розкладаємо гриби по стерилізованих банках і закриваємо їх щільно кришками. Перевертаємо банки на кришку, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо остигати, потім переносимо в підвал або інше прохолодне місце.