Рецепт Мариновані маслюки з гірчицею фото

Мариновані маслюки з гірчицею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Масло
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Роздільне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Соуси, Маринування

Любіть страви погостріше? Тоді вам обов'язково потрібно приготувати мариновані маслюки з гірчицею. Гриби мають приємний гостро-солонуватий смак і швидко "винищуються" зі столу!

До вашої уваги класичний рецепт приготування маринованих маслюків з гірчицею. Консервація виходить досить гострою, так що не захоплюйтеся гірчицею, а якщо боїтеся занадто гострого смаку грибів - зменшите кількість гірчиці до 1-2 ст. L. Мариновані маслюки прекрасно зберігаються в погребі чи холодильнику. Гарного вам дня!

  • Масло - 1 кілограм
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Перець горошком - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Гірчичний - 3 Ст. Ложки
  • Оцет - 1 Ст. Ложка (на літр)
  • Часник - За смаком
мариновані маслюки з гірчицею - фото крок 1
Маслюки очищаємо і промиваємо, потім відварюємо в підсоленій воді з крапелькою оцту протягом 15 хвилин.
мариновані маслюки з гірчицею - фото крок 2
Щоб приготувати маринад: з'єднуємо воду, сіль, цукор, перець горошком, лавровий лист і гірчицю. Варимо 5 хвилин, в кінці додаємо оцет.
мариновані маслюки з гірчицею - фото крок 3
На дно стерилізованих банок кладемо пару зубчиків часнику, потім викладаємо грибочки і заливаємо їх зверху маринадом. Закриваємо кришкою.
мариновані маслюки з гірчицею - фото крок 4
Зберігати в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти