Марципанові круасани
(покроковий рецепт з фото)
Пишні здобні рогалики з начинкою з марципану в шоколаді - справжня насолода! аромат мигдалю, ніжність вершкового сиру і повітряне тісто… Відмінне рішення для сімейного чаювання!
Вершковий сир можна замінити сирним або просто змастити тісто розм'якшеним вершковим маслом. Замішуйте тісто на вершковому маслі - аромат і смак такого тесту дуже хороший!
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 10 грам
- Яйце - 1 штука
- Жовток яєчний - 1 штука
- Вершкове масло - 70 грам(20 г - для змащення готових булочок)
- Борошно - 2, 5 склянки (по 250 мл)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сир вершковий - 125 грам
- Марципан - 100 грам(1 марципановий батончик в шоколаді)
Просійте борошно в миску, додайте сіль і дріжджі. Влийте тепле молоко і розтоплене вершкове масло. Збийте яйце з цукром і ванільним цукром і додайте в молочну суміш. Замісити м'яке тісто, підливаючи потроху рослинне масло. Чи не забивайте тісто борошном, тоді булочки будуть легше. Приберіть тісто під плівку в тепле місце і дайте збільшитися в обсязі не менше, ніж в два рази.
Обімніть підійшло тісто і розділіть на рівні шматочки завбільшки з середнє яйце. Вершковий сир кімнатної температури розімніть вилкою. Батончик марципану в шоколаді розділіть на рівні часточки по числу кульок тесту. Розкачайте кожну кульку тесту в овал і нанесіть на один кінець 4-5 надрізів. На інший кінець викладіть ложечку сиру доріжкою і покладіть зверху марципан.
Скрутіть рогалики і покладіть на застелений пергаментом деко. Дайте расстояться до збільшення в об'ємі вдвічі. Змастіть збитим з ложкою молока жовтком і випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки.
Я випікаю перші 10 хвилин з парою, плеснув на дно духовки півсклянки гарячої води - так випічка виходить пишніше і м'якше.
Я випікаю перші 10 хвилин з парою, плеснув на дно духовки півсклянки гарячої води - так випічка виходить пишніше і м'якше.
Готові рогалики змажте прямо на деку вершковим маслом і гарячими перекладіть на дерев'яну дошку. Прикрийте рушником і дайте охолонути.
Рогалики дуже смачні теплими і повністю остиглими теж. При подачі рогалики можна присипати цукровою пудрою або сухим молоком хорошої якості.