Рецепт Марципанові круасани фото

Марципанові круасани
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Здобне дрожевое тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Рогалики

Пишні здобні рогалики з начинкою з марципану в шоколаді - справжня насолода! аромат мигдалю, ніжність вершкового сиру і повітряне тісто… Відмінне рішення для сімейного чаювання!

Вершковий сир можна замінити сирним або просто змастити тісто розм'якшеним вершковим маслом. Замішуйте тісто на вершковому маслі - аромат і смак такого тесту дуже хороший!

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Вершкове масло - 70 грам(20 г - для змащення готових булочок)
  • Борошно - 2, 5 склянки (по 250 мл)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Сир вершковий - 125 грам
  • Марципан - 100 грам(1 марципановий батончик в шоколаді)
марципанові круасани - фото крок 1
Просійте борошно в миску, додайте сіль і дріжджі. Влийте тепле молоко і розтоплене вершкове масло. Збийте яйце з цукром і ванільним цукром і додайте в молочну суміш. Замісити м'яке тісто, підливаючи потроху рослинне масло. Чи не забивайте тісто борошном, тоді булочки будуть легше. Приберіть тісто під плівку в тепле місце і дайте збільшитися в обсязі не менше, ніж в два рази.
марципанові круасани - фото крок 2
Обімніть підійшло тісто і розділіть на рівні шматочки завбільшки з середнє яйце. Вершковий сир кімнатної температури розімніть вилкою. Батончик марципану в шоколаді розділіть на рівні часточки по числу кульок тесту. Розкачайте кожну кульку тесту в овал і нанесіть на один кінець 4-5 надрізів. На інший кінець викладіть ложечку сиру доріжкою і покладіть зверху марципан.
марципанові круасани - фото крок 3
Скрутіть рогалики і покладіть на застелений пергаментом деко. Дайте расстояться до збільшення в об'ємі вдвічі. Змастіть збитим з ложкою молока жовтком і випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки.
Я випікаю перші 10 хвилин з парою, плеснув на дно духовки півсклянки гарячої води - так випічка виходить пишніше і м'якше.
марципанові круасани - фото крок 4
Готові рогалики змажте прямо на деку вершковим маслом і гарячими перекладіть на дерев'яну дошку. Прикрийте рушником і дайте охолонути.
марципанові круасани - фото крок 5
Рогалики дуже смачні теплими і повністю остиглими теж. При подачі рогалики можна присипати цукровою пудрою або сухим молоком хорошої якості.

Схожі рецепти