Рецепт Манти з куркою фото

Манти з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто , Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Традиційно манти готують з яловичини або телятини, однак я пропоную вам рецепт приготування мантів з куркою. Вони виходять досить соковитими, завдяки одному маленькому секрету.

Опис приготування:

1. Для початку необхідно замісити тісто. На відміну від традиційного рецепту, манти з куркою в домашніх умовах пропоную зробити з тестом на молоці. Для цього необхідно розвести в злегка теплому молоці трохи солі. Збити 1 яйце і з'єднати з молоком. Поступово всипати борошно, замішуючи досить щільне, але еластичне тісто. Залишити його мінімум на 25-30 хвилин, щоб воно відлежатися.

2. Куряче філе вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку.

3. Очистити цибулину і також подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки.

4. Для соковитості начинки очистити 1 маленький або половину великого кабачка. Подрібнити і додати до курки.

5. Фарш ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком.

6. Тісто ще раз добре розім'яти і тонко розкачати на поверхні, попередньо присипаної борошном. Вирізати за допомогою формочок або склянки однакові кружечки.

7. Акуратно викласти начинку, залишаючи трохи порожнього місця на краях тесту.

8. Щільно заліпити краї і викласти манти в чашу пароварки або мантоварки, попередньо змастивши її маслом.

9. Ось і весь рецепт приготування мантів з куркою. Через 30-40 хвилин вони будуть готові. Перед подачею можна зробити соус з подрібненого часнику і зелені, заправлених сметаною.


  • Куряче філе - 700 грам
  • Кабачок - 1 штука
  • Цибулина - 2 штуки
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 800 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
1. Для початку необхідно замісити тісто. На відміну від традиційного рецепту, манти з куркою в домашніх умовах пропоную зробити з тестом на молоці. Для цього необхідно розвести в злегка теплому молоці трохи солі. Збити 1 яйце і з'єднати з молоком. Поступово всипати борошно, замішуючи досить щільне, але еластичне тісто. Залишити його мінімум на 25-30 хвилин, щоб воно відлежатися.

2. Куряче філе вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку.

3. Очистити цибулину і також подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки.

4. Для соковитості начинки очистити 1 маленький або половину великого кабачка. Подрібнити і додати до курки.

5. Фарш ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком.

6. Тісто ще раз добре розім'яти і тонко розкачати на поверхні, попередньо присипаної борошном. Вирізати за допомогою формочок або склянки однакові кружечки.

7. Акуратно викласти начинку, залишаючи трохи порожнього місця на краях тесту.

8. Щільно заліпити краї і викласти манти в чашу пароварки або мантоварки, попередньо змастивши її маслом.

9. Ось і весь рецепт приготування мантів з куркою. Через 30-40 хвилин вони будуть готові. Перед подачею можна зробити соус з подрібненого часнику і зелені, заправлених сметаною.

Схожі рецепти