Манти з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Традиційно манти готують з яловичини або телятини, однак я пропоную вам рецепт приготування мантів з куркою. Вони виходять досить соковитими, завдяки одному маленькому секрету.
1. Для початку необхідно замісити тісто. На відміну від традиційного рецепту, манти з куркою в домашніх умовах пропоную зробити з тестом на молоці. Для цього необхідно розвести в злегка теплому молоці трохи солі. Збити 1 яйце і з'єднати з молоком. Поступово всипати борошно, замішуючи досить щільне, але еластичне тісто. Залишити його мінімум на 25-30 хвилин, щоб воно відлежатися.
2. Куряче філе вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку.
3. Очистити цибулину і також подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки.
4. Для соковитості начинки очистити 1 маленький або половину великого кабачка. Подрібнити і додати до курки.
5. Фарш ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком.
6. Тісто ще раз добре розім'яти і тонко розкачати на поверхні, попередньо присипаної борошном. Вирізати за допомогою формочок або склянки однакові кружечки.
7. Акуратно викласти начинку, залишаючи трохи порожнього місця на краях тесту.
8. Щільно заліпити краї і викласти манти в чашу пароварки або мантоварки, попередньо змастивши її маслом.
9. Ось і весь рецепт приготування мантів з куркою. Через 30-40 хвилин вони будуть готові. Перед подачею можна зробити соус з подрібненого часнику і зелені, заправлених сметаною.
- Куряче філе - 700 грам
- Кабачок - 1 штука
- Цибулина - 2 штуки
- Молоко - 300 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 800 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
2. Куряче філе вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку.
3. Очистити цибулину і також подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки.
4. Для соковитості начинки очистити 1 маленький або половину великого кабачка. Подрібнити і додати до курки.
5. Фарш ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком.
6. Тісто ще раз добре розім'яти і тонко розкачати на поверхні, попередньо присипаної борошном. Вирізати за допомогою формочок або склянки однакові кружечки.
7. Акуратно викласти начинку, залишаючи трохи порожнього місця на краях тесту.
8. Щільно заліпити краї і викласти манти в чашу пароварки або мантоварки, попередньо змастивши її маслом.
9. Ось і весь рецепт приготування мантів з куркою. Через 30-40 хвилин вони будуть готові. Перед подачею можна зробити соус з подрібненого часнику і зелені, заправлених сметаною.