Манти з гарбуза
(покроковий рецепт з фото)
З гарбуза варять кашу, з начинкою з гарбуза печуть пироги, а ще з гарбуза виходять дуже смачні, корисні, соковиті манти. Їх можна приготувати на обід або на вечерю, подати зі сметаною і з гострим соусом.
З гарбуза можна приготувати дуже смачні і корисні манти. Процес захоплюючий і зовсім не такий складний, як може здатися. Я сподіваюся, що в цьому рецепті все зрозуміло і доступно описано. А фото етапів приготування допоможуть вам в процесі приготування.
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка (по-немногу в тісто і начинку)
- Молоко - 1/4 склянки
- Вода - 3/4 склянки
- Яйце - 1 штука
- Гарбуз - 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (велика)
- Вершкове масло - 80 грам
- Зіра мелена - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
Просіваємо в миску борошно, додаємо сіль.
Додаємо збите яйце і воду з молоком.
Замішуємо гладке і туге тісто, яке повинно відпочити не менше 30 хвилин під рушником.
Очистимо гарбуз від шкірки і насіння, натрем м'якоть на крупній тертці. Якщо гарбуз дуже соковита, злегка віджимаємо сік.
Очищену цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Можна злегка обсмажити його на вершковому маслі, а можна зробити наступне…
Додаємо до гарбузі сіль, перець, IRU, нарізану цибулю і натерте на тертці вершкове масло.
І перемішуємо. Начинка готова!
З тіста формуємо ковбаску товщиною близько 3 см, а потім нарізаємо на шматочки по 2 см довжиною. Злегка притискаємо.
І розгортаємо в тонкі коржі, діаметром приблизно 10 см.
Викладаємо на корж начинку, не шкодуємо.
І починаємо ліпити манти.
Ретельно притискаємо краю коржі, щоб манти при варінні не розвалилися і весь сік залишився всередині.
Ось такі красиві манти у вас вийдуть.
Яруси пароварки або мантишници змащуємо рослинним маслом і викладаємо манти на відстані один від одного.
Varina страви 40-45 хвилин.
Акуратно дістаємо їх, викладаємо на блюдо і на кожен мант додаємо по шматочку масла. Можна посипати паприкою або зеленню.