Рецепт Манти з гарбуза фото

Манти з гарбуза
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно , Овочі , Цибуля , Гарбуз
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 40 хв.

З гарбуза варять кашу, з начинкою з гарбуза печуть пироги, а ще з гарбуза виходять дуже смачні, корисні, соковиті манти. Їх можна приготувати на обід або на вечерю, подати зі сметаною і з гострим соусом.

Опис приготування:

З гарбуза можна приготувати дуже смачні і корисні манти. Процес захоплюючий і зовсім не такий складний, як може здатися. Я сподіваюся, що в цьому рецепті все зрозуміло і доступно описано. А фото етапів приготування допоможуть вам в процесі приготування.

  • Борошно пшеничне - 3 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка (по-немногу в тісто і начинку)
  • Молоко - 1/4 склянки
  • Вода - 3/4 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Гарбуз - 500-600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (велика)
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Зіра мелена - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
манти з гарбуза - фото крок 1
Просіваємо в миску борошно, додаємо сіль.
манти з гарбуза - фото крок 2
Додаємо збите яйце і воду з молоком.
манти з гарбуза - фото крок 3
Замішуємо гладке і туге тісто, яке повинно відпочити не менше 30 хвилин під рушником.
манти з гарбуза - фото крок 4
Очистимо гарбуз від шкірки і насіння, натрем м'якоть на крупній тертці. Якщо гарбуз дуже соковита, злегка віджимаємо сік.
манти з гарбуза - фото крок 5
Очищену цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Можна злегка обсмажити його на вершковому маслі, а можна зробити наступне…
манти з гарбуза - фото крок 6
Додаємо до гарбузі сіль, перець, IRU, нарізану цибулю і натерте на тертці вершкове масло.
манти з гарбуза - фото крок 7
І перемішуємо. Начинка готова!
манти з гарбуза - фото крок 8
З тіста формуємо ковбаску товщиною близько 3 см, а потім нарізаємо на шматочки по 2 см довжиною. Злегка притискаємо.
манти з гарбуза - фото крок 9
І розгортаємо в тонкі коржі, діаметром приблизно 10 см.
манти з гарбуза - фото крок 10
Викладаємо на корж начинку, не шкодуємо.
манти з гарбуза - фото крок 11
І починаємо ліпити манти.
манти з гарбуза - фото крок 12
Ретельно притискаємо краю коржі, щоб манти при варінні не розвалилися і весь сік залишився всередині.
манти з гарбуза - фото крок 13
Ось такі красиві манти у вас вийдуть.
манти з гарбуза - фото крок 14
Яруси пароварки або мантишници змащуємо рослинним маслом і викладаємо манти на відстані один від одного.
манти з гарбуза - фото крок 15
Varina страви 40-45 хвилин.
манти з гарбуза - фото крок 16
Акуратно дістаємо їх, викладаємо на блюдо і на кожен мант додаємо по шматочку масла. Можна посипати паприкою або зеленню.

Схожі рецепти