Маннік з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати рецепт, який підкаже, як приготувати маннік з морквою. Це відмінний корисний десерт для всієї родини, який не зажадає великих витрат часу і зусиль на приготування.
1. Насамперед в глибоку миску надішліть крупу і залийте кефіром. Залиште набухати хвилин на 15.
2. Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці. Трохи вершкового масла розтопіть на сковороді. Викладіть моркву і на середньому вогні млоїте пару хвилин.
3. Додайте пару ложок цукру, перемішайте. Потримайте на вогні ще пару хвилин і можна знімати.
4. Вимийте апельсин, очистіть цедру і додайте до морквині. Також при бажанні для манника з морквою можна використовувати замість м'якоті і цедри апельсиновий сік.
5. В окремій мисочці збийте яйця з дрібкою солі і цукром. Розтопити вершкове масло, остудіть трохи і вилийте в яйця. Ретельно перемішайте.
6. З'єднайте всі інгредієнти. Додайте ванілін і розпушувач. Як слід перемішайте і викладіть у жароміцних форму, змащену маслом і присипану манною крупою.
7. У розігрітій до 180 градусів духовці маннік з морквою в домашніх умовах випікається близько 40 хвилин до рум'яності.
Перед подачею його можна присипати цукровою пудрою, прикрасити скибочками апельсина або збитими вершками, наприклад.
Приємного чаювання!
- Манна крупа - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
2. Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці. Трохи вершкового масла розтопіть на сковороді. Викладіть моркву і на середньому вогні млоїте пару хвилин.
3. Додайте пару ложок цукру, перемішайте. Потримайте на вогні ще пару хвилин і можна знімати.
4. Вимийте апельсин, очистіть цедру і додайте до морквині. Також при бажанні для манника з морквою можна використовувати замість м'якоті і цедри апельсиновий сік.
5. В окремій мисочці збийте яйця з дрібкою солі і цукром. Розтопити вершкове масло, остудіть трохи і вилийте в яйця. Ретельно перемішайте.
6. З'єднайте всі інгредієнти. Додайте ванілін і розпушувач. Як слід перемішайте і викладіть у жароміцних форму, змащену маслом і присипану манною крупою.
7. У розігрітій до 180 градусів духовці маннік з морквою в домашніх умовах випікається близько 40 хвилин до рум'яності.
Перед подачею його можна присипати цукровою пудрою, прикрасити скибочками апельсина або збитими вершками, наприклад.
Приємного чаювання!