Рецепт Маннік з морквою фото

Маннік з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Крупи , Морква , Кефір , Манька
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Пироги , Манник
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Хочу запропонувати рецепт, який підкаже, як приготувати маннік з морквою. Це відмінний корисний десерт для всієї родини, який не зажадає великих витрат часу і зусиль на приготування.

Опис приготування:

1. Насамперед в глибоку миску надішліть крупу і залийте кефіром. Залиште набухати хвилин на 15.

2. Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці. Трохи вершкового масла розтопіть на сковороді. Викладіть моркву і на середньому вогні млоїте пару хвилин.

3. Додайте пару ложок цукру, перемішайте. Потримайте на вогні ще пару хвилин і можна знімати.

4. Вимийте апельсин, очистіть цедру і додайте до морквині. Також при бажанні для манника з морквою можна використовувати замість м'якоті і цедри апельсиновий сік.

5. В окремій мисочці збийте яйця з дрібкою солі і цукром. Розтопити вершкове масло, остудіть трохи і вилийте в яйця. Ретельно перемішайте.

6. З'єднайте всі інгредієнти. Додайте ванілін і розпушувач. Як слід перемішайте і викладіть у жароміцних форму, змащену маслом і присипану манною крупою.

7. У розігрітій до 180 градусів духовці маннік з морквою в домашніх умовах випікається близько 40 хвилин до рум'яності.

Перед подачею його можна присипати цукровою пудрою, прикрасити скибочками апельсина або збитими вершками, наприклад.

Приємного чаювання!


  • Манна крупа - 1 Склянка
  • Кефір - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Апельсин - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Насамперед в глибоку миску надішліть крупу і залийте кефіром. Залиште набухати хвилин на 15.

2. Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці. Трохи вершкового масла розтопіть на сковороді. Викладіть моркву і на середньому вогні млоїте пару хвилин.

3. Додайте пару ложок цукру, перемішайте. Потримайте на вогні ще пару хвилин і можна знімати.

4. Вимийте апельсин, очистіть цедру і додайте до морквині. Також при бажанні для манника з морквою можна використовувати замість м'якоті і цедри апельсиновий сік.

5. В окремій мисочці збийте яйця з дрібкою солі і цукром. Розтопити вершкове масло, остудіть трохи і вилийте в яйця. Ретельно перемішайте.

6. З'єднайте всі інгредієнти. Додайте ванілін і розпушувач. Як слід перемішайте і викладіть у жароміцних форму, змащену маслом і присипану манною крупою.

7. У розігрітій до 180 градусів духовці маннік з морквою в домашніх умовах випікається близько 40 хвилин до рум'яності.

Перед подачею його можна присипати цукровою пудрою, прикрасити скибочками апельсина або збитими вершками, наприклад.

Приємного чаювання!

Схожі рецепти