Маннік в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Улюблений багатьма маннік - прекрасний варіант для ранкового сніданку або легкого перекусу. З хлебопечкой приготування цього смачного і корисного страви не доставить зайвого клопоту, а в результаті вийде пишний, розсипчастий маннік з хрусткою рум'яною скоринкою!
Дізнавшись, як зробити маннік в хлібопічці, ви напевно спробуєте приготувати його саме цим простим і ефективним способом:
1. Отже, манку заливаємо кефіром і залишаємо на півгодини для розбухання крупи.
2. Дістаємо з холодильника вершкове масло, щоб встигло розм'якшити.
3. Додаємо в миску з манно-дієти сумішшю соду (для вірності можна погасити її крапелькою оцту або лимонного соку або додати розпушувач тесту), перемішуємо.
4. Виливаємо в чашу хлібопічки, додаємо цукор, сіль, прянощі, розм'якшене вершкове масло, razbivaem яйця. Просіваємо зверху борошно.
5. Якщо в господарстві є свіжі або заморожені фрукти - сміливо відправляйте їх слідом за іншими інгредієнтами. Сухофрукти і цукати теж цілком підійдуть.
6. Включаємо хлібопічку на «Заміс тіста».
7. Після закінчення замісу, залишаємо маннік трошки «відпочити» - хвилин 15-20.
8. Включаємо режим «Кекс» і через встановлений термін насолоджуємося смачним, ситним і корисним манника!
- Манна крупа - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач тіста - 2 чайних ложки (по бажанню)
- Прянощі - За смаком (ваніль, покриття тощо.)
- Фрукти, ягоди, цукати - За смаком (по бажанню)
- Вершкове масло - 100 грам
1. Отже, манку заливаємо кефіром і залишаємо на півгодини для розбухання крупи.
2. Дістаємо з холодильника вершкове масло, щоб встигло розм'якшити.
3. Додаємо в миску з манно-дієти сумішшю соду (для вірності можна погасити її крапелькою оцту або лимонного соку або додати розпушувач тесту), перемішуємо.
4. Виливаємо в чашу хлібопічки, додаємо цукор, сіль, прянощі, розм'якшене вершкове масло, razbivaem яйця. Просіваємо зверху борошно.
5. Якщо в господарстві є свіжі або заморожені фрукти - сміливо відправляйте їх слідом за іншими інгредієнтами. Сухофрукти і цукати теж цілком підійдуть.
6. Включаємо хлібопічку на «Заміс тіста».
7. Після закінчення замісу, залишаємо маннік трошки «відпочити» - хвилин 15-20.
8. Включаємо режим «Кекс» і через встановлений термін насолоджуємося смачним, ситним і корисним манника!