Рецепт Маннік без кефіру фото

Маннік без кефіру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Манька
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок
Випічка , Манник
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Коли ви надумали спекти пиріг на основі манної крупи, а в холодильнику не виявилося кефіру, потрібно терміново виходити з положення. Саме такий, альтернативний класичного, рецепт я і пропоную.

Опис приготування:

Перед вами досить простий спосіб, як приготувати маннік без кефіру. В якості основи я рекомендую використовувати не тільки крупу, але і борошно, щоб пиріг був ніжнішим і повітряним. А кефір цілком можна замінити сметаною, вийде дійсно чудово! Крім того, ви завжди можете додати в рецепт родзинки, наприклад, або інші сухофрукти, а також горішки.

  • Крупа манна - 1 Склянка
  • Крем - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка (можна трохи менше)
  • Борошно - 1 Склянка
  • Яйце - 3 штуки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
маннік без кефіру - фото крок 1
1. Маннік - один з тих пирогів, який з легкістю може спекти навіть новачок в кулінарії. Отже, для приготування тіста з'єднайте всі інгредієнти в глибокій мисці: яйця, крупу манну, просіяне борошно, розпушувач, сіль, цукор, сметану. Для аромату можна додати ванільний цукор.
маннік без кефіру - фото крок 2
2. Ретельно все перемішайте. Тісто не потрібно збивати, воно прекрасно перемішується навіть ложкою. Залиште на півгодинки.
маннік без кефіру - фото крок 3
3. Поки набухає манка, підготуйте жароміцних форму, змастіть її як слід вершковим маслом. Увімкніть духовку, і нехай розігрівається до 180 градусів.
маннік без кефіру - фото крок 4
4. Через 25-30 хвилин знову ретельно перемішайте тісто.
маннік без кефіру - фото крок 5
5. І викладіть його акуратно в форму. Розрівняйте верх. Можна додати горішки, наприклад, або присипати цукром для карамельної скоринки.
маннік без кефіру - фото крок 6
6. Надішліть в духовку і випікайте до рум'яності.

Схожі рецепти