Маннік без кефіру
(покроковий рецепт з фото)
Коли ви надумали спекти пиріг на основі манної крупи, а в холодильнику не виявилося кефіру, потрібно терміново виходити з положення. Саме такий, альтернативний класичного, рецепт я і пропоную.
Перед вами досить простий спосіб, як приготувати маннік без кефіру. В якості основи я рекомендую використовувати не тільки крупу, але і борошно, щоб пиріг був ніжнішим і повітряним. А кефір цілком можна замінити сметаною, вийде дійсно чудово! Крім того, ви завжди можете додати в рецепт родзинки, наприклад, або інші сухофрукти, а також горішки.
- Крупа манна - 1 Склянка
- Крем - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка (можна трохи менше)
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1. Маннік - один з тих пирогів, який з легкістю може спекти навіть новачок в кулінарії. Отже, для приготування тіста з'єднайте всі інгредієнти в глибокій мисці: яйця, крупу манну, просіяне борошно, розпушувач, сіль, цукор, сметану. Для аромату можна додати ванільний цукор.
2. Ретельно все перемішайте. Тісто не потрібно збивати, воно прекрасно перемішується навіть ложкою. Залиште на півгодинки.
3. Поки набухає манка, підготуйте жароміцних форму, змастіть її як слід вершковим маслом. Увімкніть духовку, і нехай розігрівається до 180 градусів.
4. Через 25-30 хвилин знову ретельно перемішайте тісто.
5. І викладіть його акуратно в форму. Розрівняйте верх. Можна додати горішки, наприклад, або присипати цукром для карамельної скоринки.
6. Надішліть в духовку і випікайте до рум'яності.