Рецепт Маленька паска фото

Маленька паска
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Тісто, Борошно, Яйця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Приготування паски - дуже відповідальний момент! Найкраще користуватися перевіреним роками рецептом, Щоб отримати 100% результат! Спробуйте цей метод, щоб зробити маленьку смачну паску!

Перед вами - простий рецепт приготування маленької паски. Відразу хочеться відзначити кілька моментів, які стануть в нагоді вам в процесі приготування паски:

1) Опара буде підходити близько 30-40 хвилин, а тісто - 3-4 годину.

2) лимон, апельсин, мускатний горіх можна не додавати, але вони надають дуже приємний аромат.

3) Із вказаної кількості продуктів вийде десь 10 маленьких пасочок. Хай щастить!

  • Молоко - 0, 5 L
  • Яйця - 10 штук
  • Вершкове масло - 350 грам
  • Цукор - 0, 5 кілограма
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Лимон - 1 штука
  • Горіх мускатний - 1 Чайна ложка (мелений)
  • Ванільний цукор - 2 чайних ложки
  • Дріжджі свіжі - 100 грам
  • Ізюм - 200 грам
  • Цукрова пудра - 2 склянки
  • Борошно пшеничне - 1, 5 кілограма
маленька паска - фото крок 1
Відокремте два білка від жовтків і помістіть їх в холодильник. Решта яйця вбиваємо в глибокий посуд, додаємо сіль і залишаємо на всю ніч.
маленька паска - фото крок 2
У теплому молоці розчинити дріжджі, ложку цукру і 5 ст.Л. Борошна. Поставте в тепле місце бродити.
маленька паска - фото крок 3
Масло розтопіть, додайте яйця, цукор, мускатний горіх і ванільний цукор. Також додаємо цедру лимона і апельсина.
маленька паска - фото крок 4
У підійшла опару вливаємо тільки що приготовлену суміш.
маленька паска - фото крок 5
У великій ємності з'єднуємо борошно і дріжджову суміш. Гарненько месім тісто, додавши в нього родзинки. Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце для підйому (обмять пару раз).
маленька паска - фото крок 6
Що піднялося тісто розкладаємо по формах, змазаним маслом. Коли тісто ще трохи підніметься, ставимо його в духовку і випікаємо до готовності (перевіряти зубочисткою). Температура 200 градусів.
маленька паска - фото крок 7
Щоб приготувати глазур, збиваємо два білка з цукровою пудрою і ложечкою лимонного соку. Покриваємо маленькі паски глазур'ю і присипаємо посипкою. Смачного!

Схожі рецепти