Маленька паска
(покроковий рецепт з фото)
Приготування паски - дуже відповідальний момент! Найкраще користуватися перевіреним роками рецептом, Щоб отримати 100% результат! Спробуйте цей метод, щоб зробити маленьку смачну паску!
Перед вами - простий рецепт приготування маленької паски. Відразу хочеться відзначити кілька моментів, які стануть в нагоді вам в процесі приготування паски:
1) Опара буде підходити близько 30-40 хвилин, а тісто - 3-4 годину.
2) лимон, апельсин, мускатний горіх можна не додавати, але вони надають дуже приємний аромат.
3) Із вказаної кількості продуктів вийде десь 10 маленьких пасочок. Хай щастить!
- Молоко - 0, 5 L
- Яйця - 10 штук
- Вершкове масло - 350 грам
- Цукор - 0, 5 кілограма
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Лимон - 1 штука
- Горіх мускатний - 1 Чайна ложка (мелений)
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Дріжджі свіжі - 100 грам
- Ізюм - 200 грам
- Цукрова пудра - 2 склянки
- Борошно пшеничне - 1, 5 кілограма
Відокремте два білка від жовтків і помістіть їх в холодильник. Решта яйця вбиваємо в глибокий посуд, додаємо сіль і залишаємо на всю ніч.
У теплому молоці розчинити дріжджі, ложку цукру і 5 ст.Л. Борошна. Поставте в тепле місце бродити.
Масло розтопіть, додайте яйця, цукор, мускатний горіх і ванільний цукор. Також додаємо цедру лимона і апельсина.
У підійшла опару вливаємо тільки що приготовлену суміш.
У великій ємності з'єднуємо борошно і дріжджову суміш. Гарненько месім тісто, додавши в нього родзинки. Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце для підйому (обмять пару раз).
Що піднялося тісто розкладаємо по формах, змазаним маслом. Коли тісто ще трохи підніметься, ставимо його в духовку і випікаємо до готовності (перевіряти зубочисткою). Температура 200 градусів.
Щоб приготувати глазур, збиваємо два білка з цукровою пудрою і ложечкою лимонного соку. Покриваємо маленькі паски глазур'ю і присипаємо посипкою. Смачного!