Малайя
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг "малай" - випічка молдавської кухні на основі кукурудзяної і пшеничної муки. Проста, смачна і ситна домашня випічка. Пиріг можна назвати і ніжним, пишним кексом.
Процес приготування пирога настільки простий, що з ним впорається навіть школярка. Готовий "малай" викладіть в посуд з кришкою. Він збереже свою свіжість протягом 4-5 днів. З чаєм, кава, компотом або молоком цей пиріг складе відмінний полуденок або перекус протягом дня.
- Заголовок Бондюель - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукор - 2/3 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Куряче яйце - 1 штука
- Олія соняшникова рафінована - 1/3 склянки
- Розпушувач тіста - 3 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти для приготування пирога.
У глибоку миску просійте кукурудзяну муку.
А також пшеничну.
Додайте цукор і розпушувач тесту.
У мисочку розбийте яйце.
До яйцю налийте молоко і добре перемішайте.
У борошно з розпушувачем і цукром влийте суміш яйця з молоком.
Ретельно перемішайте тісто.
В кінці влийте рафіновану соняшникову олію. Добре перемішайте тісто до однорідної консистенції.
Викладіть тісто у форму для випічки.