Мафіни з яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Який ви зазвичай уявляєте випічку з яблуками? У мене в голові виникає пиріг із дріжджового тіста з великою кількістю солодкої соковитою начинки. А в цей раз вийшло не так, але не менш смачний.
З боку здається, що вийшли звичайні кекси, але якщо ви їх спробуєте, то будете здивовані. У складі є кілька спецій, які розкривають смак з різних сторін. Тому вам обов'язково потрібно дізнатися про те, як приготувати маффіни з яблуком. Вони сподобаються не тільки ласунам, але і любителям нестандартних рішень.
- Грецький йогурт - 200 грам
- Пшеничне борошно - 120 грам
- Пшенична цільнозерновий мука - 120 грам
- Цукор білий - 100 грам
- Цукор коричневий - 45 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Яблуко - 2 штуки
- Кориця мелена - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Мускатний горіх мелений - 0, 5 чайних ложки
- Гвоздика мелена - 0, 25 чайних ложки
1. Для початку міксером збийте разом м'яке масло з усім цукром.
2. Додайте яйце і йогурт, продовжуючи збивати.
3. Потім всипте всю муку, корицю, сіль, гвоздику, мускатний горіх, соду і розпушувач.
4. Потім наріжте яблуко дрібними кубиками, знявши шкірку. Додайте шматочки в тісто. Ще раз все перемішайте.
5. Викладіть тісто в формочки для запікання. Зверху посипте трохи коричневого цукру.
6. Запікайте мафіни в духовці при 190 градусах протягом 25 хвилин. Приємного чаювання!