Мафіни з цільнозерновий борошна з яблуком і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з цільнозерновий борошна набагато корисніше, це відомо всім. Тому пропоную приготувати смачні ароматні маффіни з морквою і яблуком і без вершкового масла. Готуємо просто, легко і швидко!
Спекти такі мафіни не складе особливих труднощів, повірте. Процес підготовки тесту дуже простий, та й печуться вони досить швидко. На подив м'які і соковиті від пропечених шматочків яблук, з хрусткими насінням ... Такі мафіни сподобаються всім. А щоб зробити корочку ще більш хрусткою, можна збільшити кількість цукру, яким ми посипаємо маффіни перед випічкою. Готуємо!
- Пшеничне борошно - 150 грам (цільнозерновий)
- Яблуко - 1 штука (середнього розміру)
- Морква - 1 штука (середнього розміру)
- Яйця - 2 штуки
- Коричневий цукор - 4 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 70 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Насіння - 1 Ст. Ложка
1. У миску вбиваємо яйця, додамо до них рослинне масло без запаху.
2. І віночком збиваємо-перемішуємо до однорідності.
3. Морквину очистимо і натремо на крупній тертці. Відправляємо морква в яєчно-масляну суміш.
4. Яблуко очистимо від серцевини і, якщо шкірка жорстка, очистимо і її. Нарізаємо яблуко кубиками приблизно 1 з 1 см.
5. Додамо яблука до морквині і яєчної суміші, перемішаємо.
6. Змішаємо цельнозерновую борошно з 3-ма столовими ложками цукру, розпушувачем, сіллю і корицею.
7. Додамо суміш сухих інгредієнтів до морквині з яблуком і яйцями. Швидко перемішуємо тісто.
8. І розкладаємо у формочки для запікання. Краще скористатися паперовими формочками. Тісто викладаємо практично до верху форми. У мене вийшло 10 штук.
9. І тепер кожен майбутній маффин посипаємо насінням і цукром, що залишився.
10. Випікаємо в розігрітій до 190-200 градусів духовці хвилин 25.
11. Смачно!