Маффіни «подвійний шоколад»
(покроковий рецепт з фото)
Любіть шоколад і домашню випічку? тоді вітаю, оскільки цей рецепт створений для вас. А ще в ньому немає глютену, так що він буде вдалим вибором для дитячого і дієтичного харчування. Читайте!
Уже не перший раз пробую в тісто замість молока або кефіру додавати йогурт. Виходить приголомшлива ніжна текстура, яка тут дуже важлива. Перевірте це, прочитав про це, як приготувати маффіни "подвійний шоколад" . Супер насичений смак і колір порадує всіх ласунів, а особливо дітей.
- Яблучне пюре - 130 грам
- Цукор білий - 100 грам
- Мед - 50 грам
- Грецький йогурт - 150 грам
- Борошно пшеничне - 60 грам
- Борошно пшеничне цільнозернових - 60 грам
- Какао - 60 грам
- Темний шоколад - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Ванілін - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
1. Для початку в глибоку миску просійте обидва види борошна і какао.
2. Також додайте розпушувач, соду і сіль. Перемішайте.
3. В іншому посуді перемішайте разом мед, цукор, пюре і йогурт.
4. А потім обидві суміш з'єднайте. Замішайте тісто.
5. Далі додайте поламаний шоколад, або крапельками. Ще раз перемішайте масу.
6. Потім влийте тісто в формочки. Відправте їх в духовку при 220 градусах на 5 хвилин.
7. Потім понизьте температуру до 190 градусів. Запікайте мафіни ще 20 хвилин. Приємного чаювання!