М'ясо краба під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Вкрай рідко на своїй кухні я готую краба. Його складно дістати, та й дорого купувати. Але якщо це трапляється, то до створення страви я підходжу з усією відповідальністю і любов'ю. Покажу рецепт і вам.
І в цей раз мій погляд впав на ресторанне блюдо з, так скажемо, преміальних продуктів. Я його зробила на особливий романтичний вечір, тому тут все розраховано на 2 порції. Якщо вам цікаво, то прочитайте, як приготувати м'ясо краба під соусом з манго з кускус.
- Палтус - 140 грам
- Креветки - 130 грам
- Крабове м'ясо - 120 грам
- Кускус - 80 грам
- Морква - 40 грам
- Рукола - 10 грам
- Помідори черрі - 60 грам
- Манго - 35 грам
- Цукор - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Окріп - 250 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
Спочатку зробіть соус. Манго наріжте невеликими шматочками. Викладіть їх в сотейник разом з цукром. Доведіть до кипіння, щоб цукор повністю розчинився. Потім пробийте суміш блендером.
Палтус подрібніть в блендері. Дрібно порубати краба і креветки. З'єднайте морепродукти, перемішавши.
З отримав фаршу сформуйте "котлетки" . Покладіть їх на деко, змащений маслом. Надішліть блюдо в духовку при 180 градусах на 10 хвилин.
Морква почистіть, промийте і подрібніть. Обсмажте її в маслі до м'якості.
Кускус промийте. Залийте його окропом. Додайте сіль, перемішайте і залиште на 5 хвилин. Потім всипте до нього моркву і подрібнену зелень. Ще раз перемішайте.
На тарілку для подачі викладіть крабові котлетки, поруч покладіть кускус. Прикрасьте блюдо помідорами чері і руколою. Зверху налийте соус. Смачного!