М'ясна запіканка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
М'ясна запіканка в духовці - це досить просте в приготуванні блюдо, яке з задоволенням їдять і дорослі, та діти.
М'ясна запіканка в духовці - це відмінний варіант для зайнятих жінок. Мінімум зусиль - і повноцінне блюдо на вашому столі.
- Фарш - 500 грам
- Мал - 150 грам
- Вершки - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Свець для м'яса - 1 щіпка
- Свіжа зелень - 10 грам
1. Рецепт приготування м'ясної запіканки в духовці хороший тим, що з ним можна експериментувати. Фарш може бути абсолютно будь-який, а рис можна замінити капустою, наприклад, або взагалі виключити. Спеції - ще один варіант для фантазії.
2. Підготовчий процес вельми простий і займає мінімум часу. Для початку необхідно ретельно промити рис. З'єднати його з фаршем. Додати в мисочку яйце, вершки і трохи гірчиці (можна замінити аджикою, наприклад). Посолити і поперчити за смаком. Додати в фарш улюблені спеції для м'яса або плову, наприклад. Все як слід перемішати.
3. Свіжу зелень вимити і просушити. Нарізати дрібно і додати до фаршу. В даному варіанті використовується тільки кріп, однак це може бути і зелена цибуля, і петрушка, і кінза, і будь-яка інша зелень, яка є під рукою. Ретельно перемішати.
4. Вогнетривку форму при бажанні можна змастити олією. Викласти готовий фарш і розрівняти. Надіслати в добре розігріту духовку мінімум на 40 хвилин. Час приготування залежить, в тому числі, і від виду м'яса.
5. Коли м'ясна запіканка в духовці в домашніх умовах знайшла апетитну, рум'яної скоринки можна діставати її і подавати до столу. При бажанні за 5-7 хвилин до готовності можна присипати зверху тертим сиром.